Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Найгарячіші події у Слов'янську

14 квітня 2014, 22:35
Дата ефіру/події: Понеділок, 14 квітня 22:35

Незапланований вихідний. У Слов'янську через напружену ситуацію в понеділок не працюють школи й дитсадки. Не відчинили своїх дверей і деякі крамниці та заклади. Ніч проти понеділка минула спокійно. Місцеві, що виступають за проведення референдуму і створення Донецької республіки, весь день укріплювали барикади: як у центрі міста, так і на його під'їздах. Окрім того, прибічники федералізації захопили місцевий сільськогосподарський аеродром і звернулися до Володимира Путіна з проханням втрутитися в ситуацію на Донбасі.

Заворушення у Слов'янську розпочалися суботнього ранку. Ці кадри свідків події: під стінами міського відділу міліції майже два десятки озброєних чоловіків. Вони починають захоплювати будівлю. У приміщення нападники кидають димові шашки. Відділ захоплений, а заразом  20 автоматів, більше чотирьохсот пістолетів з набоями. Кількох правоохоронців беруть заручниками. Та врешті-решт відпускають. Мер Слов'янська Штепа після переговорів виходить до містян і називає озброєних загарбників "своїми хлопцями".

- Сегодня это наши донбасские ребята, и пускай они добиваються, я не хочу в нашем городе войны!

У натовпі людей, що зібралися під стінами міськвідділу, весь час виникають сутички. Озброєні люди хапають тих, хто їм не подобається. Іноді лунають постріли.

- Пожалуйста, ребята, отпустите его!

- Будет команда - отпустим!

Згодом сповіщають, невідомі захопили ще й будівлю управління служби безпеки. На дорогах Слов'янська будують блокпости з шин та піску. 

- Основную часть оружия мы получили при захвате силовых ведомств - СБУ и МВД, и у нас было еще свое, к этому мы готовились заранее, к этой акции. Мы хотим, чтобы в данном регионе образовалась Федеративная республика!

За ніч проти неділі барикади біля міськвідділу укріпили. Постягували діжки для обігрівання, напнули намети. А вже вранці в неділю є перші постраждалі та загиблі. На в'їзді до міста на блок-посту Семенівка під час проведення антитерористичної операції, яку оголосив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, почалася стрілянина.

- Я снимаю после перестрелки, первая машина - это те, кто приехал нападать на солдат, которые были в БТР, мою машину тоже побили.

- Куда попала? Где болит? В Грудь, в грудь!

- Вот парня застрелили!

Стрілянина запекла, адже проти українських спецпризначенців імовірно діють російські. Усі вони як один: добре екіпіровані, озброєні й неговіркі. За інформацією ЗМІ, під час цієї сутички загинули двоє офіцерів СБУ.

Ще одна стрілянина учинилася вдень. Невідомий зрешетив легковика з людьми. За інформацією свідків - троє поранених. Один з них згодом помер у лікарні.

- Реально были в масках, мы ехали за машинами, которые нам показались подозрительными, они их пропустили, остановились и попростреливали колеса. И парень вышел весь в крови. 

Аби на власні очі побачити нестабільну ситуацію, до Слов'янська приїхали представники місії ОБСЄ.

- Чтобы дать объективную информацию странам ОБСЄ, чтобы поговорить с людьми, чтобы на месте видеть, что творится. Если принимается насилие, то мы очень против этого и все страны.

Ніч проти понеділка минула спокійно - без жодних сутичок і пострілів. Вдень усі школи та дитсадки не працювали. Закриті були й деякі крамниці та заклади - все через напружену ситуацію. Озброєні сепаратисти взяли під свій контроль місцевий сільськогосподарський аеродром та укріплювали барикади на під'їздах до міста і в центрі.

- Здесь не сядет ни один украинский вертолет. Нам не нужны здесь эти бендеры, либо же Путин введет войска.

О третій дня лідер сепаратистів Слов'янська - В'ячеслав Пономарьов під час прес-конференції в міській раді звернувся до російського президента з проханням втрутитися у вирішення ситуації на Донбасі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.