Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 7 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Артемівську відстояли військову частину

24 квітня 2014, 23:23
Дата ефіру/події: Четвер, 24 квітня 23:23

Гаряче було в Артемівську. Вночі з півсотні озброєних автоматами та гранатометами невідомих намагалися захопити штурмом військову частину. Перед початком атаки бойовики викликали командира на перемови й висунули ультиматум: скласти зброю та покинути об'єкт. На відмову керівника виконати вимоги агресори відкрили вогонь по армійцях.

Нині про буремні нічні події нагадує хіба що розбите скло вікна контрольно-перепускного пункту. Навпроти ж частини - кілька багатоповерхівок. Стрілянина та вибухи їхніх мешканців злякали, але паніки не було.

- Слышно было, как стреляли, и три звука, как с танка, и автоматная очередь как была.

- Вы как-то испугались, что вы делали в этот момент?

- Отдыхал. Что еще делать?

Марія Іванівна, мешканка м. Артемівська:

- Я встала в 20 минут четвертого. Я заводила будильник на электричку. Ну так, уже взрывов, там шо… у квартиру не чуть було. Когда я вийшла идти на электричку, тут вже машини стояли, люди стояли и все якісь такі були не при собі.

За різними підрахунками, о другій ночі біля військової частини зібралися від п'ятдесяти до ста невідомих озброєних людей. Вони вимагали від вояків скласти зброю і звільнити казарми.

Сергій Камеш, керівник Донецького гарнізону:

- Они получили отрицательный ответ. После чего начался штурм воинской части. По слаженным действиям органов внутренних дел, службы безопасности, министерства обороны были доставлены подразделения, которые оказали слаженную, которые оказали большую помощь в отражении данного штурма.

Щоб відбити атаку терористів, до військової частини гелікоптерами прибуло підкріплення - десантники та спецпризначенці. Наразившись на збройний опір, екстремісти відступили. Нині відомо про одного постраждалого військовика. Він у лікарні.

Олександр Борисенко, заступник керівника Донецької клінічної лікарні №1:

- Он пострадал от осколков взорванной гранаты. У него сотрясение головного мозга, ушиб мозга, множественные осколчатые поражения левой части лица, перелом нижней и верхней челюсти, инородное тело в левом глазу, состояние больного тяжелое. В настоящее время окулисты занимаются спасением левого глаза.

Через нічне протистояння в місті до кінця тижня не працюватимуть дитячі садки та школи. Артемівське медичне училище розташоване за сотню метрів від військової частини. Та й тут, крім чергової, немає нікого.

- Почему отменили занятия?

- Война в воинской части.

Тим часом у Міністрестві оборони вкотре закликають місцеве населення не підтримувати сепаратистів та зберігати спокій.

Юрій Повх, радник міністра оборони України:

- Керівництво міністерства оборони та генерального штабу збройних сил України вкотре закликає громадян не долучатися до провокаційних та інших протиправних дій, на підтримку діяльності озброєних сепаратистів на території східних областей. Також вважаємо за обов'язок нагадати, що під час виконання завдань в рамках терористичної операції, представники збройних сил України мають право на застосування зброї в рамках закону.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.