Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 5 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Патріоти-нахимівці вчитимуться за кордоном

13 червня 2014, 13:22
Дата ефіру/події: П’ятниця, 13 червня 13:22

Патріотам - усюди шана. Найліпші європейські виші відчинили свої двері для українських курсантів із Військово-морської академії імені Нахимова. Нагадаю, юнаки відмовилися складати присягу ворогові. Тепер за кордоном хлопці здобуватимуть освіту, щоб згодом повернутися і застосувати знання на благо Батьківщини.

Велика Британія радо прийняла кримських нахимівців. Забезпечила хлопців усім потрібним безкоштовно: і можливістю здобувати освіту, і житлом, і харчами. Андрій, Филип та Мирослав навчатимуться в портовому місті Дартмуті, де розташований легендарний Королівський військово-морський коледж. Саме тут готують офіцерів монаршого флоту. Іспити з мови вступники вже склали, до речі їх було два: у Військовій Академії в Одесі і у Брітіш Кансіл. Тепер курсанти потроху призвичаюються й готуються до практики на британських кораблях.

Андрій Гладун, курсант Британського королівського військово-морського коледжу:

- Мы готовы учиться, готовы представлять свою страну в лучшем виде.

У Дартмуті хлопцям дуже подобається. Та й чи може бути інакше? Тут усюди - бойовий дух морського флоту, старовинна архітектура й неймовірна чистота. Утім, вони ні на хвилину не забувають про Батьківщину. І коли статут дозволяє, демонструватимуть свою належність Україні.

Мирослав Криворучко, курсант Британського королівського військово-морського коледжу:

- На праздники мы имеем право надевать свою форму. Поэтому мы взяли свою форму, парадную. Летнюю, зимнюю, весеннюю, осеннюю. Нам сказали взять все отличительные знаки наши: кокарды. Мы на всякий случай взяли еще шевроны, значки наши.

Успіхів курсантам бажають і рідні, і викладачі, і друзі. Всі переконані: хлопці за літо підтягнуть англійську, і вже з вересня будуть чи не найліпшими в коледжі.

Филип Македонський, курсант Британського королівського військово-морського коледжу:

- Те, кто нам преподавали в Одессе, были очень рады за то, что мы поехали в Великобританию. А ребята были тоже очень рады, эмоции были очень положительные. Конкуренции как таковой не было.

Кримських нахимівців чекають не лише у Великій Британії. Візьмуть хлопців і у Франції та Польщі. На Туманному Альбіоні навчатимуться десятеро курсантів, а за Ла-Маншем - ще семеро. До того ж, патріотам запропонували пройти стажування на кораблях НАТО. Так Старий Світ вшанував мужній вчинок юнаків. Два місяці тому, коли в академії імені Нахимова в Севастополі зняли військово-морського стяга України й підняли російського, приблизно двадцятеро вихованців не могли з цим змиритися. Вони виявили свій спротив виконанням українського гімну. Жоден з них не прагнув слави, просто хотіли продемонструвати, що зламати бойовий дух українських офіцерів окупантові не до снаги. Одному з присутніх на плацу операторів вдалося зафільмувати вчинок хлопців. Їхній щирий спів, що вмить облетів увесь інтернет, не залишив байдужою жодну порядку людину.

Наших молодих героїв цінують не тільки за кордоном. Радіють хлопцям і в Південній Пальмірі, куди з Криму нині перебралася академія імені Нахимова. Одесити зустрічали курсантів хлібом-сіллю й надали усіляку підтримку. І незалежно від того, де юнаки навчатимуться - у  Великій Британії, Франції чи в рідній Одесі, кожен з них є і залишиться українським офіцером.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
из филиала Сумской Банковской Академии в Севастополе тоже все приезжие вуйки поехали по домам, включая и преподов. Это же нормально
Павел 10.10.2015, 11:23 ответить
почему Вы пишете что это крымские нахимовцы? Они же все с Украины, было бы странно если они остались в России, а не убежали домой на Украину
Павел 10.10.2015, 11:21 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.