Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Діти поранених та загиблих героїв Майдану відпочинуть у Європі

13 червня 2014, 23:17
Дата ефіру/події: П’ятниця, 13 червня 23:17

Три десятки дітей, чиї батьки дістали поранень чи загинули на Майдані під час зимових протистоянь, поїхали відпочивати у Швецію й Болгарію. Одним допомогли волонтери, іншим - Міністерство охорони здоров'я.

Історія кожної з цих родин трагічна, та зі щасливим фіналом. Їхні годувальники ледь не загинули взимку на Майдані - дістали тяжких поранень. Киянка Катерина - мати 4-х дітей. У лютому вона як волонтерка допомагала постраждалим. Це її знімки бачила вся країна.

Катерина, мешканка м. Києва:

- Вже під час 18 лютого, коли на Інститутській була спочатку мирна хода, а потім вже зовсім не мирна, я йшла зовісім остання, і мені в спину влучила граната.

- А чим займалась?

- Всім, чим всі інші.

Наталя з Коломиї також відряджає до Швеції двох діток. Тяжких травм на Майдані дістав її чоловік, сам він про це говорити соромиться, хоча наслідки його ушкоджень видно і досі.

Наталя, мешканка м.Коломиї:

- Тато наш отримав 4 поранення вогнепальні. Одне із них у легеню і у голову, 5 операцій зробили у Києві, і одну у клініці Шаріте, поставили пластину. В Німеччині.

Сергій з Хмельниччини досі ходить з ціпком. Це він лежить поранений на вулиці Інститутській.

- 20 числа мене снайпери поранили на Інститутській, попала куля, два стегна з розривом вени на лівому. Спас я себе тим, що в мене був ремінець, яким я перетягнув собі вену, чим сам собі спас життя.

Діти Катерини, Наталі, Сергія та інших поранених на Майдані летять до Швеції на тиждень. Перша група - 22 дітей, згодом ще 20. Їх прихистить добродійниця під Стокгольмом. Мешкатимуть у її будинку, ходитимуть на екскурсії та на власні очі зможуть побачити, як живуть у Європі, до котрої так прагнуть батьки.

Вже за годину на подорож чекають інші діти. Їх об'єднує спільне горе - у кожного немає батька. Чоловіки загинули на Майдані.

- Подивіться, чим захищалися наші хлопці, от щит від пральної машини, і ось у нього з удочки.

- Папа мій.

- Де твій папа зараз?

- На небі.

- А що він робить на небі?

- Дивиться на мене.

Історія цієї сім'ї  - схожа. Дитина на запитання про тата мовчить, ледь стримуючи сльози, говорить бабуся.

Лариса, мешканка м. Жмеринки:

- До цих пір сумує за ним, сумує, не хватає їй батька, якось так временами, то проходить, то знову: хочу до папи. Утром дзвонив, вечором дзвонив, він вахтовим методом працював, даже жив там на Майдані півмісяця.

Відпочинок 10 дітей та 7 дорослих у Болгарії оплатить болгарська сторона. Вже наступного тижня полетить інша група дітей.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.