Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Amnesty International ввжають, що на Донбасі крадуть та мучають людей

11 липня 2014, 22:39
Дата ефіру/події: П’ятниця, 11 липня 22:39

На Донбасі викрадають та жорстоко мучать людей. Міжнародна організація Amnesty International зібрала докази побиття та інших катувань проукраїнських активістів і журналістів на Сході продовж останніх трьох місяців. Урядові України радять створити єдиний реєстр випадків викрадень, щоб ретельно розслідувати їх.

Сьогодні обличчя дев'ятнадцятирічного Сашка - у шрамах та синцях. Проте проукраїнський активіст вважає себе щасливцем просто тому, що вижив. Коли проросійські бойовики викрали хлопця в Луганську, вони мордували його двадцять чотири години на добу.

Постраждалий:

- Вони били мене кулаками, стільцем, всім, що потрапляло під руку. Вони гасили сигарети об мою ногу і катували мене електричним струмом. Це тривало так довго, що я не міг нічого відчувати, я просто знепритомнів.

Окрім фізичних тортур, кати піддавали Сашка і психічним. Регулярно притуляли пістолета до його голови і погрожували застрелити через дві-три години. Звільнили активіста лише після того, як його батько заплатив викуп - 60 тисяч доларів, які збирали всім Луганськом. Історія проукраїнської активістки Ганни теж не залишить байдужим. Дівчину тримали в підвалі шість днів, теж весь час мучили, а потім обміняли на полонених сепаратистів.

Постраждала:

- Мужчина, который издевался надо мной, сказал: пиши кровью на стене Я люблю Донбасс. И если не сможешь написать, если тебе не хватит крови, я тебя застрелю. И я вот так вот брала кровь, и левой рукой писала на стене.

При цьому в Емнесті Інтернешнл переконані, що кати-найманці здебільшого справжні професіонали. Тобто, в них є минуле, пов'язане або з правоохоронними органами, або якимось іншими силовими структурами.

А ось активісти громадської організації Євромайдан СОС вбачають руку Москви в більшості випадків викрадень і катувань на Донбасі. Мають і докази цього, ними поділилися російські правозахисники. Тому закликають визнати федерацію державою, яка підтримує міжнародний тероризм і співпрацює з бандитськими угрупованнями на сході України.

Завдяки нашим колегам з Меморіалу нам стало відомо, що по суті на сході України зараз імплементована та сама система заручників, захоплення заручників і тортур, яка свого часу існувала в Чечні, існувала під час другої чеченської війни, і навіть на рівні персоналій. Пан Гіркін, відомий як Стрілок, відомий ще з другої чеченської війни. У Меморіалу є шість кейсів, де зафіксована його участь саме в примусовому зникненні людей.

А ще активісти бідкаються: держава не допускає їх до спільних з органами влади практичних дій з визволення заручників, бо вважає цю царину своєю монополією. Зокрема, омбудсмен повідомила про створення спеціальної переговорної групи за участі МВС та СБУ, проте громадського сектору до неї не долучають.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Всем привет. Давно не был на сайте. Канал, скоро совсем потеряете доверие. Пишете не подтверждённые вещи типа: "Имеют и доказательства этого, ими поделились российские правозащитники."--- кто конкретно, какая информация и откуда у правозищитников она появилась ? Поехали дальше.))
"Благодаря нашим коллегам из Мемориала нам стало известно, что по сути на востоке Украины сейчас имплементирована и сама система заложников, захват заложников и пыток, которая в свое время существовала в Чечне, существовала во время второй чеченской войны, и даже на уровне персоналий. Господин Гіркін, известный как Стрелок, известный еще со второй чеченской войны. У Мемориала есть шесть кейсов, где зафиксирована его участие именно в принудительном исчезновении людей."--- кто и по какому поводу стал общаться с нашим Мемориалом ? Откуда взялась СИСТЕМА заложников ? Система имеет свою цель, а какая цель может быть у пыток ? И последнее. Если Стрелков бывший или действующий (как Вам угодно) офицер ГРУ, то откуда у Мемориала аж шесть каких-то "кейсов" на него ? У нас в армии далеко не всякий высокопоставленный ОФИЦЕР нашёл бы хотя бы упоминание о нём, не говоря уже о общественной организации. А у них АЖ ШЕСТЬ КЕЙСОВ. Ну прям Джеймс Бонды ))))))))))))
ррр 12.07.2014, 20:51 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.