Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Що нині коїться в зоні АТО

18 липня 2014, 00:21
Дата ефіру/події: П’ятниця, 18 липня 00:21

В Раді національної безпеки заявили: терористи мають комплекси, що здатні збивати літаки на великій висоті. За останню добу найманці знищили Су-25 збройних сил України. Ще в одного штурмовика поцілили ракетою, проте нині він на ремонті. Бої на Сході країни не вщухають, а територій під контролем військових за останні дні не побільшало.

Десятки жител щодня перетворюються на руїни. Ось такі наслідки прямого влучання набою в будинок у Кам'янобрідському районі Луганська.

- Очень много домов пострадало, еще в районе северного, западного… Там тоже побили людей, одна беда. Я живу в километре отсюда, пришел помочь, потому что понимаю, что они прибегут спасать меня завтра, мы одна семья…

Терористи й далі обстрілюють житлові квартали. Місцеві нарікають: бойовики гатять з-під їхніх будинків, облаштовують вогневі позиції на приватних подвір'ях, а також поблизу багатоповерхівок. Після цього - їдуть геть. У такий спосіб намагаються дискредитувати українську армію, що може завдати удару у відповідь.

- Побило стекла, совсем близько разорвалась мина!

Ірина Веригина, в. о. голови Луганської ОДА:

- Іде знищення луганчан. Іде знищення з боку терористів. Іде знищення з боку РФ. Повністю руйнується інфраструктура Луганської області.

***

Всю силу боїв вже другу добу відчувають на собі мешканці Маринівки, Донецької області. Поблизу села терористи чотири рази йшли у наступ на українських вояків. Атаки вдалося відбити.

Андрій Лисенко, речник Інформаційного центру РНБО:

- Бойовики наступали під прикриттям 5 танків та кількох бронетранспортерів, наші військові знищили три танки, два БТР та три автомобілі, які доставляли бойовиків до місця бою.

Терористи продовжують завдавати ракетних ударів по літаках збройних сил України. Найманці поцілили в СУ-25 з ПЗРК. Пілотові вдалося відвести штурмовика в безпечне місце та виконати аварійне приземлення. Нині машина на ремонті, а військовий не дістав жодних травм. Іншого ж Су-25, який виконував бойове завдання над територією України, за інформацією Ради національної безпеки, збив літак збройних сил Російської федерації. Такі дії в РНБО розцінюють як чергову провокацію з боку сусідньої держави.

Андрій Лисенко, речник Інформаційного центру РНБО:

- Льотчик катапультувався та був евакуйований в безпечне місце підрозділами збройних сил України. Пілот почуває себе добре, він неушкоджений.

***

З території Росії вже відкрито ведуть вогонь по позиціях сил АТО. Відео на підтвердження цього в мережу виклали мешканці міста Гукового, Ростовської області. Там розташовані системи Град, що працюють у бік України.

- Вот так вот весело в городе. Ребята, х*ячит Град! Две машинки отстреляли.

***

Атакували українських вояків ще й з російського Куйбишева. А на цих кадрах, що зроблені поблизу кордону, чітко видно сліди важкої техніки. В РНБО зазначили: п'ять комплексів Град федерації перетинали рубіж і обстрілювали сили антитерористичної операції.

Андрій Лисенко, речник Інформаційного центру РНБО:

- Вчора внаслідок інтенсивних обстрілів в районі кордону України, неподалік пунктів Куйбишево та Гуково, 17 укрвійськовослужбовців, які були поранені, були переправлені на територію Росії для надання медичної допомоги. Це дозволило врятувати життя наших військових. На жаль, боєць один вранці помер.

Загалом же в боях за останню добу загинуло п'ятеро вояків України. Тим, хто нині бореться з терористами, допомагає авіація. Завдяки точковому обстрілу знищені блок-пости, позиції найманців, а також кілька місць їхньої дислокації. Проте в раді національної безпеки зізнаються: сили бандитів щодня кріпнуть.

Андрій Лисенко, речник Інформаційного центру РНБО:

- У тому числі в їхньому складі зафіксовані бійці у формі збройних сил РФ без знаків розпізнавання. Така група була помічена біля Ізвариного, вони мають установки Град та артилерію.

Натомість у визволених від терористів містах тривають роботи з розмінування та налагодження звичного мирного життя.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.