Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 1 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Аферисти наживаються на біженцях

22 липня 2014, 23:02
Дата ефіру/події: Вівторок, 22 липня 23:02

Заробіток на найуразливіших. В Одесі взялися за шахраїв, що наживаються на переселенцях із гарячих точок. Аферисти обіцяють знайти житло й роботу, беруть гроші, та залишають людей ні з чим.

Микола приїхав до Одеси з Луганська з немовлям на руках. Дитину лишив у знайомих та почав шукати житло. В інтернеті нагледів однокімнатну квартиру за дві з половиною тисячі гривень на місяць. Подзвонив. У компанії-посередниці запевнили: за послуги ріелторів сплачують власники оселі. Те, що даєте ви - завдаток.

Микола Новиков, переселенець з Луганська:

- Я заплатил 1000 гривен, подписал договор, они дали мне номер телефона хозяйки и сказали, чтобы я позвонил часиков в 6.

Дзвонив не раз - проте марно. Коли зрозумів - ніхто не відповість, повернувся на фірму. Почав вимагати свої гроші назад. Посередники відповіли: завтра.

Микола Новиков, переселенець з Луганська:

- На следующий день мне, понятное дело, никто ничего не вернул. Сказали: от 3 недель до 3 месяцев, или подавайте в суд.

Замість суду Микола пішов до міліції. Там зустрів ще дві пари луганців, які потрапили в ту саму ситуацію. Миколі поталанило: після бесіди з правоохоронцями представники фірми гроші повернули. Проте тільки йому. Каже, дзвонили друзі: так само їх обдурили в Києві та Запоріжжі. Активісти, що допомагають переселенцям, наголошують: шахрайство масове. За такою схемою обманюють і тих, хто шукає роботу.

Ганна Богдалі, волонтерка:

- Берут от полутора до двух тысяч гривен. Они гарантируют, подписывают договор, что они найдут квартиру, поселят этих людей. Потом эти номера оказываются недействительными или на них сидят люди, которые футболят систематически.

Нині тільки в Приморському райвідділку міліції Одеси зареєстровано 10 заяв від переселенців з Луганська та Донецька. Факти шахрайства внесено в єдиний реєстр досудових розслідувань. В одній з фірм-посередниць провели обшук, наразі її закрито.

Володимир Шаблієнко, керівник відділу ГУ МВС України в Одеській області:

- Была изъята документация, оборудование, технические элементы для того, чтобы их изучить и понять: дейстивтельно ли в их действиях имелся состав преступления.

Фахівці ж традиційно радять клієнтам віддавати кошти безпосередньо власникам квартир, обов'язково перевіряти документи на право власності на оселю та підписувати договір найму.

Ганна Богдалі, волонтерка:

- Горе, война, беда их не касается. Если ты аферист, у тебя не просыпается жалость к людям, которые остались без домов.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Где могу найти Новикова Николая, подскажите кто нибуть.
Надя 07.11.2014, 10:04 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.