Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Борисполі поховали Миколу Березового

14 серпня 2014, 00:18
Дата ефіру/події: Четвер, 14 серпня 00:18

Україна продовжує ховати вояків АТО, яких вбивають терористи. На Київщині попрощалися з Миколою Березовим. Вихідець із Донеччини добровольцем пішов визволяти землю від агресора. 10-го серпня його смертельно поранив снайпер неподалік Іловайська. Тієї миті боєць Береза витягав з-під шквального обстрілу свого товариша. Микола був чоловіком відомої журналістки, а нині урядової уповноваженої з антикорупційної політики Тетяни Чорновол. Йому було 37.

З квітами в руках і сльозами на очах - так Бориспіль прощається зі своїм героєм. Під прапорами його рідного батальйону Азов Миколу Березового заносять на міське кладовище.

Лариса Замрій, мешканка м. Борисполя:

- Трудно говорить просто, мне жалко этих мужчин, которые там погибают, честно скажу, за наше будущее.

Дружина вбитого - урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики та відома журналістка Тетяна Чорновол - з  чоловіком у шлюбі прожила більше 10 років. Каже, Микола не зміг всидіти вдома, тому й пішов визволяти Донбас, а його мрією було побачити українській стяг над своєю рідною Горлівкою.

Тетяна Чорновол, дружина загиблого:

- Я дуже дякую тим, які поряд з ним, які продовжують нашу справу. Я дуже вас прошу: згадайте його, коли будете звільняти Горлівку, він дуже мріяв про це, вдома стоїть коньяк, він спеціально поставиви, шоб випити за перемогу.

Життя бійця "Берези" урвалося 10-го серпня. Визволяючи від терористів містечко Іловайськ, його батальйон потрапив під шквальний обстріл. У Миколу поцілив снайпер, коли він рятував пораненого товариша.

Миколя Ляхович, товариш загиблого:

- Коли він впав, до речі, я просто почув, як він нажав на радіостанцію і доклав: Береза 300. Потім зробив перевязку сам, махнув рукою, шоб не підходили, і просто лежав і лежав, як герой.

Фронтові колеги припускають - своєчасно надана кваліфікована допомога врятувала б Миколу.

Ігор Мазур, доброволець батальйону Айдар:

- Мабуть, він сам не зрозумів, що це пораненя смертельне, він чекав, що пройде, уже так його витягнуть, а реально-то він помаленьку помирав.

За виявлений героїзм президент України вже підписав указ про вшанування посмертно Миколи Березового державною нагородою "За мужність". Правоохоронці ж обіцяють знайти снайпера, що вбив бійця.

Антон Геращенко, радник Міністра внутрішніх справ України:

- Это тактика работы снайпера - сначала ранить человека, а потом, когда к нему бегут на помощь товарищи, достреливать тех. Ну, я думаю, мы город Илловайск в ближайшие дни возьмем, окружим, мы знаем, из какой группировки этот снайпер, и рано или поздно личность этого негодяя установим.

Його поховали під звуки державного гімну з військовими залпами, як справжнього героя і патріота. Йому було 37. Без батька залишилися двоє неповнолітніх дітей. Микола Березовий вірив у майбутнє України і назавжди залишиться в пам'яті рідних таким... таким...  і таким.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.