Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Гарячі точки АТО - Донецьк та Єнакієве

14 серпня 2014, 23:51
Дата ефіру/події: Четвер, 14 серпня 23:51

15 людей загинули внаслідок вибуху набою в місті Зугрес Донецької області. Поранені 19 городян. Та найгарячіші точки реґіону - Донецьк і Єнакієве. Обидва міста щільно обстрілюють бойовики, знов гинуть мирні городяни. Водночас терористи почали складати зброю і робити гучні заяви. А мешканці визволених населених пунктів радо зустрічають українських вояків.

Такої канонади донеччани не бачили й не чули від початку обстрілів міста. Пекельною ніч видалася для жителів Ленінського, Будьонівського районів обласного центру й міста Моспиного. Натепер відомо про одного загиблого та 11 поранених. Крім того, непереливки було й мешканцям Петровського, Кіровського і Київського районів. Під час обстрілів у багатьох будинках повилітали шибки.

- Начали люди уже забивать ОСБ. Ерунду придумали. Вот это все повыбивало. Вот это все снимай!

Приблизно опівдні бандити вкотре обстріляли центральну частину Донецька. Влучили в торговельний і бізнес-центри, будівлю обласного управління МВС і один з корпусів Національного технічного університету. В Облдержадміністрації повідомили про двох загиблих мирних мешканців і сімох поранених. Терористи продовжують закладати вибухівку на об'єктах інфраструктури.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Поступает информация о минировании диверсантами инфраструктурных объектов. Так, боевиками заминирован еще один мост на трассе между поселками Нижняя Крынка и Харцызск Донецкой области. В Киевском районе города Донецк российские наемники заминировали электроподстанцию на территории завода Точмаш.

А це відео з Єнакієвого. Місто другу добу поспіль обстрілюють найманці. Городяни активно фільмують вибухи й наслідки, але куди саме влучають набої - тільки здогадуються.

- Это вот же терикон шахты Болачкова. А это, как его… -АБЗ. - Не. - НУ шахта Профинтерновская.

Інформації про жертв і постраждалих немає.

Тим часом сили АТО укріплюються неподалік Горлівки. Військові вже встигли обладнати новий блокпост неподалік Вуглегірська. Містяни цьому сусідству радіють, адже жити так спокійніше.

- Как украинцы пришли - все нормально. А то говорили, что будут головы отрезать… Все нормально.

Тим часом у мережі з'явилося відео-зізнання бойовика Коте з батальйону "Восток". Він вирішив скласти зброю і повернутися до мирного життя у визволеному Артемівську. Нині чоловік кається, мовляв, більше не міг бачити, як його товариші грабують населення. Найманець також зізнався, що за охорону Донецька та чергування на блок-постах йому платили 3000 гривень на місяць. А ось єдності серед терористів немає.

- Как много ополченцев?

- Это трудно оценить. Потому что и "Оплот", и православные, и ДНР, и наш батальйон "Восток".

- Существует ли единное командование или полная махновщина?

- Махновщина.

- Как-то договариваются эти подразделения?

- Как-то так и стреляет друг в друга. Ну, вот с "Оплотом" наши востоковцы… что-то жесткое у них там произошло… конфликты происходят между отделениями.

Крім того, бойовик розповів, що воюють з російською зброєю й технікою. З його слів, багато найманців хочуть здатися, втім бояться.

- Многие бояться сдаваться, но пусть не бояться. Этот беспредел должен прекратится когда-то, потому что ДНР - это бардак и полный беспредел.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.