Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Звільнення Луганська почалося

15 серпня 2014, 22:54
Дата ефіру/події: П’ятниця, 15 серпня 22:54

Чорнухине Луганської області знову під синьо-жовтим стягом, а в самому обласному центрі розпочалася операція з визволення міста від терористів. Попри це, Росія й далі перекидає техніку через кордон.

Це кадри з Ірміного. Набій влучив у приватний будинок. Від приміщення нічого не залишилось. У сусідніх оселях повибивало шибки.

- Ось сюди, а потім ось сюди, і тут у нас все стекла повилітали.

- Сколько залпов было?

- Та четыре, а може й більше, мы не слушали уже.

Такі наслідки обстрілу Антрацита. Місцеві фільмують те, що залишилося від тутешнього базару. 

- Собачка вот, собачка бедненькая, кошмар! Все сгорело, все сгорело, рынок…

І знов під час обстрілів житлових кварталів гинуть мирні мешканці. Ще одне відео з Луганщини. На кадрах - подвір'я багатоповерхівки. Набій позбавив життя двох жінок з цього під'їзду. Старенькі загинули миттєво. Ті, хто врятувався - й досі шоковані.

- Это второе рождение!

В РНБО відзвітували: від терористів визволене селище Чорнухине. Нині розпочалася операція зі знищення терористів у самому Луганську. Проте триватиме вона не один день й лише наземними силами АТО.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Були сконцентровані головні сили для цього, плани з оточення і плани із перекриття поставок зброї, техніки та людей. Операція вже розпочалася, ми не афішуємо її початок, проте ви дізнаєтеся про перебіг.

Натомість російські найманці продовжують перетинати державний рубіж. За інформацією Міністерства закордонних справ Литви, тільки за ніч на територію України заїхало сімдесят одиниць військової техніки федерації.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- В нас є можливість отримувати інофрмацію, що там відбувається й куди там все рухається, тому я вас запевняю - все, що сюди зайшло, більше звідси не вийде.

Зі слів президента України Петра Порошенка, значну частину техніки вже знищила українська артилерія.

Тим часом терористи почали розважатися. Вони безупинно знімають нові відеоролики й викладають їх у мережі. Чергові кадри зафільмували поряд зі своїми гаубицями.

- Гуманитарная помощь, безвозмездно, то есть даром! Вот сегодня вы ее и получите в полном объеме! Огромный привет от боевых бобров!

- Выстрел, бабабаа! Бобры рулят!

Леонід Матюхін, речник АТО:

- Маргінали дедалі частіше обирають тактику диверсійної війни. Вчора в районі Міусинська було виявлено мінометний розрахунок на майданчику дитячого садочку. Цинізм полягає в тому, що на момент введеня терористами вогню в садочку були діти!

За інформацією антитерористичного центру, в боях за визволення сходу України за останню добу загинуло 5 військовиків.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.