Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Чому на Майдані тітушки знову б'ють журналістів?

20 серпня 2014, 00:04
Дата ефіру/події: Середа, 20 серпня 00:04

Тітушки нікуди не щезли. В побитті журналістів Cпільно ТВ, знесенні їхніх наметів і сцени на Майдані незалежності минулої п'ятниці брали участь саме вони. В цьому переконані постраждалі медійники. Вони за знімками й відеоматеріалами вже ідентифікували кількох нападників. Та найбільше в цій історіі дивує інше - правоохоронці, котрі вже тиждень чергують на Майдані, вдавали, що нічого не бачать.

- Це відео побиття двох журналістів Спільно-ТВ у самісінькому центрі Києва, на Майдані. Невідомі гамселять стримерів, а потім скидають їх вниз. Як наслідок - в обох тяжкі травми.

Олексій Ісаєв, кореспондент Spilno.TV:

- Говорят, что раздроблена кость и надо будет переживлять, в общем, сложно все. Хотелось бы пораньше выйти, но придется подольше полежать. Пока спадет отек, потом операция, ну отек может спадать от двух недель до месяца.

Максим Прасолов, кореспондент Spilno.TV:

- У меня зафиксировано средней тяжести сотрясение мозга, гематомы на голове и по телу, мне предписан постельный режим, но у меня нет времени ждать, я уверен, что пока мы этих людей не накажем, я уверен, что если мы не будем проводить свое гражданское расследование, мы за два дня сделали больше, чем любой следователь, мы опознали этих людей, мы нашли, где они живут.

Медійники розповідають - спочатку нападники ламали журналістські намети й виносити звідти все, що було. Потім розпочали бійку.

- Да падаждите, сами ищем...

- Ккто у вас старший, кто старший у вас?

- Старший у вас в Москве, а у нас махновщина. Гі-гі-гі.

До цього цей самий натовп з пов'язками на обличчах трощив сцену. Її не розбирали, а саме руйнували. Дісталось і відомому майданівському піаніно.

Максим Прасолов, кореспондент Spilno.TV:

- Такая маленькая ремарка, на сцене стоял тот самый инструмент, фортепиано, выкрашеное в цвета украинского флага, на котором играл тот самый пианист в балаклаве, этого инструмента больше нет, его был готов забрать лейпцигский музей, чтобы поставить в специальный зал, посвященный революции достоинства, эти молодчики прыгали на нем и разбивали его.

Обличчя всіх нападників є на відео. Зі слів постраждалого журналіста, нападом і побиттям керував ось цей чоловік в окулярах. 

- Вот здесь, вот этот человек, он меня бил, он меня скидывал. Вот конкретно вот этот человек.

Що акція на Майдані була проплачена, у журналістів сумнівів немає. Приміром, ось цей молодик засвітився як на Хрещатику, так і в компанії сумнозвісного Вадима Титушка під час торішнього нападу на журналістів 5 каналу. Дивною, кажуть, була і поведінка під час безладу міліції. На все, що коїлося, правоохоронці лише споглядали звіддаля.

Олексій Ісаєв, кореспондент Spilno.TV:

- Милиция была, отвернулась и сказала, что это не их участок, у них участки, видимо, по метрам квадратным распределены, тот квадратный метр, где была драка, не входил в поле дейятельности, они просто отвернулись и стояли, смотрели.

Керівник столичної міліції тепер виправдовується - каже, на виклик виїхали, провадження за фактом бешкету розпочали. Втім, чому не втрутилися на місці - пояснити не може.

Олександр Терещук, керівник ГУ МВС України в м. Києві:

- Чому міліція спостерігала і нічого не робила? А хто таке сказав, що міілція спостерігала, міліція приїхала, відреагувала, счас кримінальне провадження є і розбираємся з цього приводу. Ну одразу ми ж не знаємо, де, хто, коли кого буде бити, якщо є оперативна інформація, ми туда виставляємо наряди, якщо її немає, то виїжджаємо відповідно.

Та журналісти на міліцію тепер не надто розраховують. Що нападників покарають - також віри не ймуть.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.