Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Серія пограбувань на Київщині закінчилася вбивством

28 серпня 2014, 00:00
Дата ефіру/події: Четвер, 28 серпня 00:00

Закатована слідча. На Київщині двоє чоловіків жорстоко вбили співробітницю Васильківського райвідділу міліції. Злочинці вдерлися до оселі правоохоронця, побили ще й матір 28-річної господині, а також її двох маленьких синів.

Ця жінка ледь стримує сльози. Каже: вранці до неї зателефонувала родичка, що мешкає в сусідньому будинку, та повідомила: до оселі вдерлися невідомі й пограбували. 

- Ми бистро - чоловік та зять, побігли по слідах! По машинах.

Кривавий розбійний напад скоєно на цей непримітний будинок, що в селі Плесецькому на Київщині. Приблизно о третій ночі двоє невідомих залізли до хати через вікно на кухні. В оселі в цей час були двоє маленьких хлопчиків разом із мамою й бабусею. Непрохані гості вимагали від господині дві тисячі гривень. 28-річна Юлія погодилася на умови грабіжників, проте цього їм виявилося замало. Кати почали знущатися з жінки та її неньки. Лупцювали нелюди й дітей. Врешті-решт знайшли сейфа. 

- Один, коли сейф зривав, сказав, що я втомився, й маску зняв.

Зі сховища нападники забрали гроші, коштовності та офіційно зареєстровані пістолета й рушницю. Після цього кинулися навтьоки.

- Ми вискочили, почали обдивлятися, Галя лежить в кроваті, прибігла медсестра їй допомогать, а та лежить- готова, у неї лице так чи порізане. Двері в крові, коси лежать, вона мабуть, вибігала, а вони її тягнули.

- Вона робить следователем, вони, може, форму побачили, й вбили дитину, вбили дитину.

Від травм 28-річна слідча Васильківського райвідділу міліції померла. Її мати, що приїхала лише на кілька днів у гості, тепер у реанімації, а п'ятирічний і восьмирічний  хлопчики - дивом живі. Міліціянти виявили на тілі загиблої дві кульові рани. Злочинці поцілили в ногу та руку. Проте найбільше били по голові. Чоловік слідчої був у відрядженні, а тому стати на захист родини не зміг. Сусіди впевнені: грабіжники знали, куди йдуть. 

- По наводке, от де одинокі люди, де копіїчку хто може відкласти, я як про Юлечку почула, ну хай би забрали б все, но не вбивали б!

Павло Прядко, кореспондент:

- Місцеві кажуть: пограбування в Плесецькому почалися ще на весні. До сьогодні в селі невідомі скоїли більше десяти розбійних нападів. Цього разу все закінчилося загибеллю співробітниці міліції.

Місцеві мешканці нарікають: жодного нападника міліція не затримала. Власного дільничного в селі немає, а тому ввечері страшно навіть на подвір'я виходити. Проте в сільраді запевняють: у Плесецькому правоохоронці пильнують ладу.

Ніна Мошковська, голова Плесецької селищної ради:

- Міліція реагувала, але наслідки... Проте те, що сьогодні сталося, те сталося! Чергування проводилися, міліція працювала, але наслідки не успішні.

Самі ж правоохоронці криваве вбивство їхньої колеги не пов'язують з професійною діяльністю.

Микола Жукович, керівник відділу УМВС України в Київській області:

- Ми не виключаємо версії щодо її професійної діяльності, але мушу сказати, що резонансних справ вона не вела, не можна казати, що це помста, основа мета - це пограбування з заволодінням коштів.

За останні два дні це вже друге вбивство співробітника міліції у Васильківському районі. День тому в Барахтах молодики під час сутички позбавили життя вартового ладу. Та правоохоронці знов-таки запевняють: це просто збіг.

Микола Жукович, керівник відділу УМВС України в Київській області:

- Там його побили, й він від отриманих травм помер. Говорити, що це одні й ті самі - говорити не можна, тому що вже за 4 години злочинців затримали.

А ось катів, що жорстоко вбили Юлію, посилено шукають. За скоєний злочин їм загрожує від десяти років позбавлення волі до довічного ув'язнення.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.