Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Нелегальні маршрутки - невиправданий ризик

19 вересня 2014, 00:17
Дата ефіру/події: П’ятниця, 19 вересня 00:17

Без податків, без квитків і без відповідних документів. Нелеґальні перевізники окупували Київ. Вони не гарантують безпеки, утім беруть з вас гроші.

Мов у засідці, неподалік Південного вокзалу в Києві на стоянці причаїлися мікроавтобуси. Водії цих маршруток на журналістів Свідка дивляться вовком. Воно й не дивно, адже жоден з них не має права на регулярні перевезеннями пасажирів. Тож і пояснити, що тут роблять і на кого чекають - не можуть.

- Доброго дня, телеканал НТН. Скажіть, будь ласка, хто з вас їзить на Кремечук? Ви водій цієї маршрутки?

- Ні, нема.

- Як нема? Ну ви ж водії? Ви, мабуть, тут працюєте?

- Нє.

- От ви возите людей, чи ви офіційно оформлені, чи вас перевіряє медик, чи є у вас страховка, яка може забезпечити і гарантуватти пасажирам безпечний проїзд?

- Конечно, є. 

- А покажіть! 

- А ви шо, с транспортной міліції?

- Та покажіть!

- Нє, не буду.

За кілька хвилин до журналістів підходить ціла делегація водіїв. Вони стверджують - перевозити пасажирів мають право. Деякі навіть показують документи.

- Технічна перевірка, тахорграф, путєвий ліст вам дам.

А ось юристи кажуть: ці папери дають право водіям лише на нерегулярні перевезення.

Сергій Яцук, юрист офіційної фірми-перевізниці:

- Нерегулярные перевозки под собой порозумевают что? Свадьбы, тургруппы, может обслужить день рождение. Но для этого он должен получить заказ и обслуживается, это как услуга транспортная.

- Кто у вас заказчик перевозок?

- Ну это уже у директора.

- Пподожди, заказчиком может бать либо сельская, либо городская администрация.

- У нас заказчик частный предприниматель.

- Как частный предприниматель? Он на себя не может брать такие функции.

- Я не знаю. Я водитель.

Через кермувальників-нелеґалів бюджет країни недоотримує мільйони гривень, бо ж ці водії не платять податків. А ще чорні маршрутники відбирають у законних клієнтів. Адже роблять проїзд дешевшим.

Сергій Яцук, юрист офіційної фірми-перевізниці:

- Все пассажиры считают, если 15 гривен разница, то они считают, что, допустим, лучше поехать на Спринтере без документов. Хотя люди не понимают, что в билете и страховка, люди застрахованы, и безопасность какая-то, ну хотя бы наши водители проходять медика - механика, медик остматривает состояние водителя, а медик - состояние водителя. Как минимум, там этого ничего не делается.

Аби заманити клієнтів, маршрутники-нелеґали створюють цілі диспетчерські служби. Рекламують їх і в інтернеті. Щоправда, такі водії навіть квитків пасажирам не дають.

Володимир Балін, голова Держінспекції України з безпеки на наземному транспорті:

- Садячись і отримуючи послуги, вони мають отримувати білет, а білет на міжобласному сполученні - це страховий поліс, якщо немає страхового полісу, то хто буде компенсувати збитки у разі ДТП - невідомо.

Самі ж пасажири свою легковажність пояснюють просто.  

- Ми надіємось на водія.

Поки пасажири сподіваються - маршрутки розбиваються.

Іван Прохоренко, заступник керівника управління ДАІ МВС України:

- З початку поточного року за участю пасажироперевізників сталося 2 тисячі 549 пригод, 487 дорожньо-транспортнихї прогод, де є потерпілі, шість чоловік загинуло, що є більше, ніж минулого року.

Винищити псевдо-перевізників майже неможливо. Тисяча сімсот гривень штрафу, і водій-нелеґал знову на колесах.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Сюжет проплачено ПП Посполита-Сервис,Пусть юрист раскажет ,как его фирма перевозчик выиграла тендер не имеея транспортных средств,как его фирма снимает с тех же перевозчиков(НЕРЕГУЛЯРНЫХ) за каждого перевезенного пассажира по 25 гр,( кто не платит,тому режут колеса и бют стекла), как они вместо 6 рейсов выполняют 24рейса за маршрутом Кременчуг-Киев,С 15-58 «Посполита Сервис» заключила договор на то, что они предоставляют им услуги предварительного бронирования. Владельцы же автобусов перешли под крыло одесской фирмы, выполняя перевозки по их документам. За это они должны предприятию платить арендную плату. Бизнесмены привязали её к количеству перевезенных пассажиров, и получилось, что за каждого пассажира водитель должен был платить 20 гривен.Так прокоментировал здырныцтво представитель Посполиты (Телеграф от 27,03,14) и «Посполита Сервис» даже пойдёт на то, что пустит на маршрут Кременчуг-Киев другие фирмы-перевозчики Вот,кто решает кого пускать а кого не пускать на маршрут!!! Посполита проиграла тендер на 9 рейсов Кременчуг-Киев,который состоялся в июле 2014,Но при при старой власти, не имея собственного транспорта, выиграла в августе прошлого года 4 рейса Кременчуг-Киев,потом еще 2,Прикрываясь дозволами,фактически выполняет 24 рейса,взяв полностью под контроль службу 15-58,водители которых исправно платят им за каждого перевезенного пассажира в Киевском направлениии 25 гр ,ежедневная выручка Посполиты больше 20 000 гр в день, при этом препятсвуют другим перевозчикам,которые отказались им платить
Больше читайте тут: http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2014/09/03/odesskaya-firma-zabrala-pod-svoe-krylo-krupnye-avtobusy-na-marshrute-kremenchug-kiev_10039594.html
vvvv-1 19.09.2014, 10:29 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.