Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Неіснуюче перемир'я

24 вересня 2014, 23:07
Дата ефіру/події: Середа, 24 вересня 23:07

На Донбасі тривають масовані обстріли Донецького летовища. Найманці й далі б'ють по позиціях сил антитерористичної операції. А поблизу міста Щастя атакували автівку спостерігачів ОБСЄ. Страждають від обстрілів і мешканці двох районів Донецька.

Київський та Куйбишевський райони обласного центру весь час обстрілюють. Пошкоджені десятки приватних будинків і квартир. Оселю цього чоловіка зруйнував набій, що прилетів вже після оголошення тимчасового перемир'я. Немає навіть стін. 

- Вот такая ситуация и вот такое перемирие!

А така нині ситуація в селищі Жовтневому, що поблизу Донецька. Тут теж набої і скалки понівечили приватні садиби. Величезні вирви ось у цьому двоповерховому будинку.

- Вот дверь уже поменяли, а счетчик газовый весь в дырочку тоже, ну и вот все трубы в решето!

Під масованим обстрілом і летовище, що його контролюють українські військові. Бойовики фільмують ситуацію на території аеропорту з висоти пташиного лету. Пожежі та клуби диму…

Тривають бої в Дебальцевому. Українські військові відкривають вогонь лише у відповідь.

Командир роти 25-го батальйону територіальної оборони:

- Вы сами видели на своих глазах, здесь разорвался снаряд, вот это перемирие, вот люди живут рядом, они стреляют по местным, чтобы потом местные люди против нас отошли и говорили, что мы их обстреливаем!

Найманці не соромляться й зізнаються на журналістську камеру, що приїхали з Росії й готові бити по українських армійцях попри перемир'я.

- Мы из России, город Мурманск!

Та летять набої на подвіря містян. Це інтерв'ю зняте в Теплогірську, що на Луганщині. Мати двох дітей потрапила під обстріл просто біля власного будинку. 

- Я детей похватала и побежала с ними в подвал! А когда посветила в подвале фонариком и увидела, что у него нет пальчика, и этот был разорванный около ногтя!

А такою стала шахта Трудівська на Донеччині, територію кілька днів невпинно обстрілювали. Нині працівники ліквідовують наслідки.

- Остались самые стойкие, которые под обстрелами, минометами занимались шахтой, спасением ее поверхности, то есть пожарами и от разграбления.

А поблизу шахти Комунарської знайшли кілька тіл. У жінок і чоловіків зав'язані руки за спинами, смерть настала від пострілу в голову. Факти звірячих убивств фіксують представники ОБСЄ. Найманці запевняють спостерігачів, що це скоїли українські військові. В Раді нацбезпеки категорично спростовують таку інформацію.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Ми вважаємо, що це добре спланована провокація, проте не дуже продумана. Тому що тільки у першому пункті, де йде звинувачення, що це робила Нацгвардія, у вбивствах, начебто, маю зазначити, що там жодний боєць Нацгвардії не знаходився!

Окрім того, в РНБО заявили: в районі села Малоорлівки Донецької області терористи п'ять разів обстріляли блокпост нацгвардійців із Градів, мінометів і танків. Поблизу Щастя найманці поцілили зі стрілецької зброї в автомобіля спостерігачів ОБСЄ.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Протягом минулої доби бойових зіткнень на кордоні з незаконними збройними формуваннями та підрозділами ЗС РФ не було. Порушення повітряного простору України не фіксуються вже третій день поспіль.

Попри вогневі сутички, за останню добу ніхто з армійців не загинув, поранень дістали восьмеро бійців.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.