Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столиці проходить виставка найсучаснішого озброєння

24 вересня 2014, 23:55
Дата ефіру/події: Середа, 24 вересня 23:55

Новітні зразки зброї, військовий одяг і навіть удосконалення для літаків і гелікоптерів. У столиці відкрили міжнародну виставку озброєння. Експертам і відвідувачам свої новинки показали більше 250 провідних виробників світу.

Це Козак - легкий бронеавтомобіль для розвідників. Днями його випробували на полігоні.

- Вот можете наглядно посмотреть. Следы от пули, ну практически их не видно. Это автомат Калашникова. Был произведен обстрел. И на стекле, видите, следы есть, с той тоже следы есть, но пробоя не было.

Виробники не приховують - панцир у Козака закордонний, адже вітчизняний у рази важчий. А це суттєво може зменшити швидкість авта. Тоді як під час бойових дій від секунд може залежати життя.

Олександр Храпач, кореспондент:

- Український Козак перевершує російського Тигра і за ступенем бронювання, і за ходовими якостями. Конкуренцію вітчизняній новинці можуть скласти лише деякі європейські машини.

Харків'яни виставили на огляд власну розробку - новітнього БТРа-4, покликаного поступово замінити застарілі бронемашини, створені ще за радянських часів. У зоні АТО вже працюють кілька таких зразків. Виробники подбали і про бійців - обладнали машину кондиціонером, зручними сидіннями. Є в комплекті і протикумулятивні ґрати.

Олександр Веретенников, учасник виставки озброєння:

- Все характеристики этой машины улучшены: в первую очередь, это огневая мощь - здесь уже ракетно-пушечный модуль, здесь спаренный пулемет и гранатомет. Это защита - здесь на порядок выше и от крупнокалиберных пуль, и от ручных гранатометов. Это и мобильные характеристики - выше и скорость максимальная.

А цей велетенський радар вперше постав перед відвідувачами. Фахівці кажуть - його характеристики унікальні. Українська армії має на озброєнні два таких надпотужні прилади.

Олексій Савочкін, учасник виставки озброєння:

- Дальность действия - 400 км. Главное назначение - обнаружение воздушных объектов, ну в общем, будем так говорить - охрана воздушных границ государства. Перед вами радар, который был на Бельбеке в Крыму. Его вернули после того, как россияне его захватили. Ну мы его восстановили.

Для новітніх методів війни потрібні сучасні зброя та спецтехніка. Чи не найважливійший крок до перемоги - отримання достовірної розвідінформації. А хто, як не беспілотні літальні апарати, повідомлять про розташування сил супротивника? Проте коштує така "іграшка" недешево - як престижне авто. Навчити бійців керувати механічним помічником - не складе труднощів.

Тарас Поручник, учасник виставки озброєння:

- При использовании автопилота здесь вообще навыки нужны минимальные. Это просто запуск, который осуществляется с катапульты или резинки. И дальше он летит по автопилоту, вы просто управляете камерой в зависимости от того, в какую местность вам нужно смотреть.

Не осторонь і медики. Адже за сумною статистикою, до сімдесяти відсотків смертей на полі бою - через невчасно надану допомогу.

Анастасія, експерт із засобів тактичної медицини:

- Это уникальное кровеостанавливающее средство, тампонируется рана этим средством, и очень оно удобно, сразу останавливает кровь, даже останавливает артериальное кровотечение.

Гідно оцінили вітчизняні військові розробки і вояки, які нещодавно прибули із зони АТО. Увагу бійців привернули, передусім, броньовані командні пункти та блок-пости. Загалом на виставці своє озброєння представили більш ніж 250 вітчизняних і світових виробників.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.