Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 5 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Киянку, яку на смерть збили на "зебрі", призначили винною в ДТП

25 листопада 2014, 21:20
Дата ефіру/події: Вівторок, 25 листопада 21:20

Ступила на перехід і потрапила під маршрутку. Аварія, унаслідок якої померла 59-річна киянка, сталася ще влітку. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження, і ось нині родину загиблої слідчі повідомили - справу закривають, бо жінка сама винна.

Олексій Семенович тримає в руках фото загиблої сестри. У липні жінка загинула на цьому переході під колесами маршрутки.

Олексій Побережник, брат загиблої:

- Вона з тої сторони переходила на цю остановку, яка рядом з цієї сторони. Вона переходила якраз дорогу, щоб сісти на автобус. Це було десь в пів-десятого ранку, таке время. По схеме ГАИ за 80 см на первой полосе зебры, перва полоса, вона только ступила, і він її тут же збив.

Після смертельного наїзду рідні загиблої зустрілися з власником Богдана.

Олексій Побережник, брат загиблої:

- Хазяїн маршрутки появився був, поговорили, я говорю: сестри немає, її не вернеш, у водія троє дітей, так хазяїн сказав - давайте якось розійдемось. Говорить - 50 тисяч. Ну хорошо, подзвонили, він так більше і не появився.

Грошей постраждалим так ніхто і не приніс. Тим часом водія Богдана звільнили. У міліції розпочали провадження за фактом порушення правил дорожнього руху з боку шофера, та днями слідчий повідомив - справу закриють, бо з'ясували - жінка сама винна.

Олексій Побережник, брат загиблої:

- Следователь говорить, що, мол, тільки вона винувата в тому, що вона не пропустила на пішохідному переході маршрутку. Є свідетель, що стояла на зупинці і бачила, як вона йшла на зебру, но слідчий, я слідчому це сказав, слідчий сказав - хорошо, я запишу, він нічого не записав, ніяких даних, нікого не визивав.

У столичній міліції дії слідчого пояснюють так:

Ірина Левченко, заступник керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- В діях водія не вбачається складу злочину. Ця потерпіла жінка, яка на жаль померла, на пішохідний перехід, не дивлячись на дорогу, не дивлячись на транспорті засоби, які там рухалися. Це було просто шаг вперед. Один шаг єдиний без оглядки. Саме ці дії жінки, самої потерпілої, призвели до нещасного випадку, до ДТП.

Юристи ж радять рідним загиблої оскаржувати дії слідчого в суді.

Григорій Лопатін, юрист:

- После того, как это постановление будет обжаловано - необходимо ходатайствовать по поводу проведения повторной или дополнительной экспертизы с целью установления факторов, которые не были учтены в первой экспертизе. И с учетом этого проводить дальнейшее расследование.

Втім, навіть якщо кримінальної вини водія не було, родина загиблої, згідно з Цивільним кодексом, все одно має право на матеріальну компенсацію. Її потрібно домагатися через суд.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.