Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Дніпропетровщині міліцію звинувачують у вибиванні зізнань у невинних

12 грудня 2014, 22:53
Дата ефіру/події: П’ятниця, 12 грудня 22:53

Скандал - на Дніпропетровщині. Кілька мешканців міста Жовтих Вод звинувачують міліцію в залякуванні та спробі вибити зізнання в замовному вбивстві. Нагадаю, в жовтні зухвало розстріляли 45-річного бізнесмена й районного депутата Івана Великого. Злочин і дотепер не розкрито.

Смертельні постріли у спину пролунали з Жигулів, заздалегіть припаркованих біля машини волонтера. Обріз був вмонтований у салоні машини, а кілер натиснув на гачок за допомогою дистанційного пульту. Одразу після того іншою кнопкою підірвав начинений вибухівкою ВАЗ. Все - як у кіно.

Причетних до зухвалого вбивства шукають досі. Активно працюють не лише місцеві правоохоронці, а й оперативники з обласного центру. Та на побічні наслідки цієї активності скаржаться двоє місцевих автослюсарів.

Максим Ізосимов, постраждалий:

- Нас обвиняют в том, что мы подготавливали машину для убийства Вани Великого.

Про своє затримання та побиття розповідає 26-річний Максим. До СТО під час робочого дня увірвалися півтора  десятка правоохоронців. Показавши ухвалу суду, слідчі почали обшук. Що шукали - невідомо. По завершенні процесу Максима та його приятеля Ігоря Огнєва затримали.

Ігор Огнєв, постраждалий:

- Уже там в машине начали нас прессовать, да. И отвезли в отделение. Ну во время того, как меня только завели в кабинет, там присутствовали 6 человек, которые присутствовали при том, что меня били по голове, меня били по рёбрам, по ногам. 

Знущалися, каже хлопець, лише з однією метою - аби визнав себе причетним до вбивства.

Ігор Огнєв, постраждалий:

- Мы тебя закроем. Мы найдём улики. Мы найдём всё. Краска… Нашли банку краски красной у меня. Машина хотя, которая участвовала в убийстве - она фиолетовая. Мне говорили: мы сделаем так, что она будет этой краской! Все улики, которые они там, они нашли какие-то телефоны у меня старые, со сломанной платой, и говорили, что это всё мы припишем к делу, и это всё мы сделаем так, что это всё использовалось в убийстве.

Доки у відділку тривав допит, у квартирі Ігора провели обшук. Зі слів його матері, нічого забороненого правоохоронці так і не знайшли. Хоча перевернули все.

Наталія Огнєва, мати постраждалого:

- У меня сейчас такой погром в квартире, что я даже не могу вам сказать. Понятые были две женщины, которые стояли в коридоре. Они не наблюдали, они… одновременно обыск был в туалете, на кухне, в коридоре, в зале и спальне.

Надвечір Ігоря та його приятеля таки відпустили.

Наталія Огнєва, мати постраждалого:

- Он жаловался на головные боли. Когда я задала вопрос : что с тобой случилось, и начала расспрашивать, в чём дело? Он мне просто рассказал - их там хорошо избили.

Згодом стан хлопця погіршився і його з важким струсом мізку, в непритомному стані забрали до лікарні. Родичі обох постраждалих переконані: справу про побиття місцева міліція намагається зам'яти.

Дмитро Смирний, керівник Жовтоводського МВ міліції:

- Мной назначено проведение служебного расследования. Однако уже в процессе проведения служебного расследования данная информация не подтверждается.

Хлопців не катували і не примушували зізнатися у вбивстві - на цьому наполягає керівник місцевої міліції. І додає: підозрювані причетні до наркобізнесу, а вигадана ними історія про побиття - це спроба уникнути відповідальності.

Дмитро Смирний, керівник Жовтоводського МВ міліції:

- При проведении обысков и при изъятии наркотических средств присутствовали свидетели, то есть независимые лица, которые подтверждают, что насилия к молодым парням со стороны работников милиции не применялось. Само заявление о том, что работники милиции применяли к молодым парням насилие, я могу охарактеризовать как метод самозащиты. 

Про надзвичайну подію в Жовтих Водах дізнався головний міліціонер Дніпропетровщини. Від журналістів Свідка.

Віталій Глуховеря, керівник ГУМВС України в Дніпропетровській області:

- Вот предоставьте мне информацию, которая у Вас есть, да. Вот у Вас два вопроса, которые вы задаёте - два вопроса провокационные. Вы на это настроены, да? Если есть информация о неправомерных действиях работников милиции - я прошу Вас данную информацию информировать сразу УВД области.

Свідчення постраждалих журналісти передали працівникам внутрішньої безпеки МВС. Хід розслідування керівник обласної міліції пообіцяв контролювати особисто.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.