Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Мільйонна афера з технікою Apple

23 січня 2015, 14:52
Дата ефіру/події: П’ятниця, 23 січня 14:52

Понад п'ять сотень ошуканих  людей. І це лише за два тижні. Під виглядом магазину Apрle аферисти видурили в українців 20 мільйонів гривень.

Віктор уже кілька років мріяв про ноутбук із заповітним яблуком. Довго збирав гроші і нарешті натрапив на супервигідну пропозицію від магазину ЛайкСтор.

Віктор, постраждалий:

- У них была така ценовая политика, что заказываешь, вносишь 100% предоплату, заключают с тобой договор, ждешь 7-10 дней и тебе привозят продукцию. Двинуло меня что - отзывы хорошие в магазине, много счастливых клиентов.

19 грудня минулого року приїхав до офісу фірми та оформив замовлення. За омріяний ноутбук заплатив 27 з половиною тисяч гривень. Тоді як в інших магазинах аналогічний коштує понад 30 тисяч.

Віктор, постраждалий:

- Мне никто не звонил, и тут уже запахло жареным. Я их набрал - телефоны не отвечали, трубку никто не брал. Потом приехал сюда. Тут уже стояли единомышленики, такие же, как и я. Сказали - офис опечатали.

Тетяна Стець, кореспондентка:

- Саме за цими дверима працювали аферисти. Тут вони підписували договори з клієнтами і на початках віддавали їм товари. Але вже за тиждень до Нового року у цьому офісі нікого не було. Постраждалі кажуть - аферисти присвоїли понад мільйон доларів.

Магазин техніки шахраї заснували на початку літа. Створили сайт, через який приймали замовлення, та одразу ж розпочали рекламну кампанію. Окрім Києва, мали офіси ще в Одесі та Харкові.

Антон Клименко, старший слідчий Голосіївського РУ міліції у м.Києві:

- Особливістю вказаної схеми заволодіння коштами була поставка товару з відстрочкою 7-10 днів, що давало можливість шахраям безкарно зникнути з грошима після оформлення замовлень. Що ймовірно і планувалося зробити після оформлення максимальної кількості замовлень.

Жертвами простої, зате дієвої схеми стали понад п'ятсот людей. Сума збитків перевищує 20 мільйонів гривень. І це далеко не остаточні цифри, бо не всі постраждалі звернулися до правоохоронців.

Постраждалий:

- Оборот был там я не знаю, в кабинете стопки денег там вот такие лежали.

Організатор шахрайської схеми втік. Однак двох його поплічників правоохоронці таки затримали. Вони у всьому зізналися. Нині в СІЗО. Якщо вину затриманих доведуть, вони можуть сісти за ґрати на 12 років з конфіскацією майна.

Анатолій Башов, адвокат постраждалого:

- Довести і знайти винуватців, які в принципі стояли за цим, думаю, буде важко, а гроші і те, що люди купували, буде знайти ще набагато важче.

На думку адвоката одного з постраждалих, до шахрайської схеми можуть бути причетні правоохоронці.

Анатолій Башов, адвокат постраждалого:

- Як правило, всі великі компанії, які займаються експортом, а мені здається, що це був сірий імпорт, або взагалі чорний техніки - кришується правоохоронними органами, прокуратурою, СБУ.

Віктор, постраждалий:

- Обидно, если не накажут - в любой момент можно так всех развести.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.