Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Вибух автобусу біля Майорського визнано терактом

26 березня 2015, 23:26
Дата ефіру/події: Четвер, 26 березня 23:26

Загибель пасажирів рейсового автобуса на Донеччині правоохоронці кваліфікують як теракт. Напередодні ввечері поблизу селища Майорського транспорт наїхав на протитанкову міну. Аби не стояти в черзі на блок-пості, водій вирішив поїхати ґрунтовими дорогами й наскочив у полі на фугас. Четверо людей загинуло, 19 опинилася у лікарні.

Приватний ЛАЗ прямував із Артемівська до окупованої Горлівки. Водій поспішав, адже хотів потрапити до міста до початку комендантської години. Вирішив оминути блок-пости й рушив ґрунтовими дорогами. Поблизу селища Майорського транспорт наїхав на протитанкову міну.

Віра Демиденко, постраждала:

- Водитель на Волге рискнул. Но он проскочил. Волга меньше, вот она и проскочила. А мы вслед за ней поехали. Ну и так получилось. Рвануло и все. Я отключилась, не помню ничего. Слышу - уже людей выносят, а у меня нога застряла, и все. Еле вытащили. Сиденье ломали.

Олена Попадьєна, пасажирка автобуса:

- Это было ужасно страшно… особенно после взрыва, эта темнота, этот дым, эта гарь и сплошная темнота, и люди кричат...

Унаслідок потужного вибуху загинуло четверо людей - усі жінки. Два десятки постраждалих доправили до лікарень. Водій травм не зазнав. На місце інциденту відразу виїхали правоохоронці.

Олена Рудченко, співробітниця Артемівського МВ міліції:

- В настоящий момент открыто уголовное производство по факту. Часть 3, статья 258 - теракт. Пока еще следствием не установлена степень вины водителя, если вообще она существует.

Більшість поранених уже виписали, під наглядом артемівських медиків залишається п'ятеро. Ще трьох тяжко-травмованих перевезли до Харкова. Тим часом на місці вибуху працюють експерти. За їхніми словами, на полях чимало смертельної небезпеки. Тому радять водіям не ризикувати.

Сергій, командир підрозділу ГУ міліції у м. Києві:

- Люди проїжджають без перепусток, проїжджають після обмеження руху в темний час доби, після 18-ї години. Нехтування правилами руху. До того, як почати вигрузку, нам довелося зняти міни, які були поряд, для того, щоб мати змогу витянути цей автобус.

- Куда он дальше?

- На експертизу.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.