Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Через батьківську недбалість загинули троє дітей

21 квітня 2015, 20:54
Дата ефіру/події: Вівторок, 21 квітня 20:54

Троє дітей загинуло під час страшної пожежі на Київщині. Трагедія сталася в селі Малополовецькому. Мати залишила малят самих удома, зачинила двері до будинку ззовні й пішла збирати на кладовище паски та крашанки. Саме в цей час вогонь із грубки перекинувся на диван і поширився оселею. Діти не змогли відчинити дверей.

Закопчені стіни, розкидані речі та відкрита грубка… Страшна трагедія сталася ось у цьомУ будинку. 

- Вон там в амбарі сидів, пив з сусідом, а діти горіли...

Місцеві твердять - троє сусідських дітей учаділи через безвідповідальність дорослих. Кажуть: батько пиячив зі знайомим, а господиня пішла на цвинтар шукати для малечі їжу. Чотирирічну доньку разом із дворічним та трирічним синами залишили вдома самих. Саме на той час вогонь із грубки перекинувся на диван, а далі поширився оселею.

Павло Прядко, кореспондент:

- Поки діти намагалися вийти з охополеної вогнем хати, їхня 27-річна мати збирала паски та крашанки на місцевому кладовищі. Врятуватися малечі не вдалося, адже двері до будинку були зачинені ззовні.

Ольга, сусідка:

- Вона сунула вилку в замок, щоб діти не вийшли, а старша дівчинка хотіла вийти, руки попалили й все, вони там так і згоріли.

Бабусі загиблих малят і досі невтямки: чому дітей не привели до неї, а залишили вдома.

Ольга Михайлівна, бабуся загиблих:

- Вона запалила грубу, покинула дітей й пішла на кладбище, я б її порубала на куски... Я прибігла, почала її бити: що ж ти, не могла дітей цих завести до мене! Вони втікали завжди до мене, а то вона закрила на якусь вилку, й вони не вийшли, та й кого винуватить? Матір!

Пенсіонерка допомагала невістці й доглядала за трьома онуками. Розповідає: мати не дбала про дітей, лише дивилася телевізора та мріяла продати малечу.

Ольга Михайлівна, бабуся загиблих:

- Вона завжди сиділа отой на тому телевізорі, а вони тепер поплавилися, а вона й каже: а шо ж я буду робить? А я ій:- шо ти будешь робить? Дітей немає тепер! Я її б кинула в яму, прикопаю разом із ними... Казала, що буде рожать дітей й продавать їх!

А от і подружжя, які втратили дітей. На камеру виправдовуються: не пиячили. Батько нібито був на роботі, а мати пішла на могили родичів. За їхніми словами, дверей до хати ніхто не зачиняв, а у грубці не було жару.

Надія, мати загиблих:

- Я їм сказала: зараз прийде папа - а сама пішла.

Олександр, батько загиблих:

- Я не представляю, як це все случилось! Хтось підпалив діван, а вона почала тушить, в неї обгорілі руки и лице. Штучне дихание делав, а діти лише хрипіли.

Рятувальники ж спростовують слова подружжя. Нині проводять необхідні експертизи та озвучують свою версію трагедії.

Вікторія Рубан, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Київській області:

- За попередньою інформацією, вогонь з груби перекинувся на горючі матеріали. Діти загинули від отруєння чадним газом…

27-річна Надія твердить - готова відповідати перед законом за загибель дітей. 

Надія, мати загиблих:

- Всі хочуть мене видворити з цього села! Чому? Не знаю! Комусь погане щось зробили? Не робила нікому нічого не погано! Після цього я сама не хочу жити... Готова на все... Виню себе, місця не нахожу собі!

У міліції розпочали кримінальне провадження за фактом порушення вимог пожежної безпеки. Батькам загрожує від трьох до вісьмох років позбавлення волі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.