Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Вінниччині перекинувся пасажирський автобус

20 травня 2015, 23:58
Дата ефіру/події: Середа, 20 травня 23:58

Троє людей загинуло, 14-ро постраждало внаслідок ДТП з рейсовим автобусом на Вінниччині. Аварія сталася поблизу села Нових Обіходів. Приватний пасажирський транспорт прямував із Чернівців на Херсонщину. Проте раптом водій утратив контроль над машиною. Його Мерседес з'їхав з дороги й почав перекидатися. У салоні перебувало 37 пасажирів.

Рейсовий автобус із Чернівців рухався до кордону з окупованим Кримом. У салоні перебувало 37 пасажирів та двоє водіїв. Проте на трасі щось пішло не так. Шофер утратив контроль над кермом і Мерседес двічі перекинувся. Поза камерою його напарник твердить: підвела кермова тяга.

- Поясніть! Ви сказали, шо лопнула тяга і через це водій не справився з керуванням?

У цій страшній аварії загинуло троє людей - двоє жінок та чоловік від травм померли ще до приїзду швидкої.

Ганна Олійник, керівник сектору УМВС України у Вінницькій області:

- Це - подружня пара. Віком близька 60-ти років. Вони - мешканці Черкаської області Уманьського району, а також жінка - 69-го року народження. Вона - жителька міста Саки Автономної республіки Крим.

16-тьох пасажирів злощасного рейсу, серед яких і дитина, відвезли до районної лікарні.

Олександр Хоменко, завідувач травматології Немирівської районної лікарні:

- Бригадами швидкої допомоги з місця пригод було доставлено 16 осіб. 8 осіб після надання їм невідкладної первинної допомоги, за їхнім бажанням, у зв'язку з легкістю отриманих тілесних травм, були доставлені до місця проживання. А 8 осіб було госпіталізовано. 6 осіб - до нас в травматологічне відділення, двоє важких хворих були госпіталізовані у відділення реанімації.

Пані Зоя сиділа в автобусі попереду. Їхала з Кам'янця-Подільського до Миколаєва. Нині жінка з численними переламами, саднами та синцями під наглядом медиків. Оговтується від пережитого.

Зоя, постраждала:

- Не обламувалися, нічого… Але він трошки обганяв машини. Він йшов з трошечки великою швидкістю… Я вам кажу то, шо воно є.

Нині на місці трагедії розбирають уламки. Працює слідчо-оперативна група. За фактом порушення правил дорожнього руху, що призвело до людських жертв, правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Ганна Олійник, керівник сектору УМВС України у Вінницькій області:

- Це стаття 386 ч.3 - відкрите кримінальне провадження. Наслідки настали тяжкі - троє людей загинули, велика кількість потерпілих. Санкція статті передбачає покарання до 10 років ув'язнення і 3 роки позбавлення права керування транспортними засобами. Зараз в рамках розслідування провадження - призначено ряд експертиз, в тому числі на технічний стан автобуса. Якщо буде встановлено, що транспортний засіб був випущений на маршрут у технічно несправному стані - то притягнений буде до відповідальності і перевізник.

Постраждалі ж пасажири розповідають: водій атобуса дороги не знав і постійно щось запитував у напарника.

Зоя, постраждала:

- Шофер, який був за рульом - він сказав: Я перший раз їду сюда. І нічого не знаю. Бо питали його і де, і як, шо…Він сказав: я нічого не знаю. Питайте он все в шофера другого.

Чи технічна то була несправність, чи вина водія - правоохоронці обіцяють повідомити вже після проведення всіх експертиз.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.