Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Продане немовля потрапить у сиротинець, а мати й покупець - за грати

3 вересня 2015, 11:18
Дата ефіру/події: Четвер, 3 вересня 11:18

Львівські правоохоронці затримали всіх учасників продажу немовляти, яке відбулося минулого тижня. Під арештом: мати крихітки, посередниця та громадянин Німеччини, який назвався батьком дитини. Горе-ненька Вікторія ллє сльози та хоче повернути донечку. Утім, запізно - міліція вже оголосила всім про підозру в тяжкому злочині - торгівлі людьми. Нагадаємо, 27-го серпня прикордонники в міжнародному пункті перепуску Краківець-Корчова затримали подружжя з Німеччини, яке намагалося вивезти з України 5-денну Вікторію. Документи були в порядку. Голова сім'ї запевнив, що дитя - його рідна донька, народжена українкою. Утім, прикордонники виявили брехню.

Крихітка Віка зараз у безпеці - у Львівській лікарні ОХМАДИТ. Тут доглядають за нею з особливою любов'ю - так медики намагаються компенсувати брак материнської ласки та уваги. Дитя цілком здорове, має добрий апетит і вже важить три двісті. Плаче, бо час обідати.

Ольга Мисак, лікар:

- Ця дівчинка - вона має абсолютно спокійний характер і вона не є ні капризна, тобто вона плаче тільки в той час, коли вона хоче їсти. Тобто якщо її погодувати, задовольнити її потребу основну, то ми з нею, в принципі, більше інших проблем не маємо.

Чому зрадила своє дитя і віддала чужим людям, плачучи, пояснює мати Вікторія. Двадцятирічну горе-неньку затримали на Закарпатті. Жінка зараз під арештом. Сповідь юної матері сумна - першу дитину народила в 14 років від коханого чоловіка. Утім, згодом він її покинув. Батьки теж відвернулися він неї. Тож вона тепер сама виховує 6-річну донечку Ніку. Коли вдруге завагітніла, то зрозуміла - сама не поставить на ноги двох діток. Одразу вирішила залишити маля в пологовому будинку.

Вікторія, затримана мати дитини:

- Я навіть не знаю, як це передати. Але коли я народжувала свою першу дочку, то я зразу почувствовала, що дорожче за неї в мене нікого не буде, і ось так. А вже зараз ці всі останні місяці я настроїлася, що я її віддам. І коли народилась, її від мене зразу забрали, що я не мала змоги з нею бути.

Вікторія підробляла манікюрницею. Клієнтів у селі, де вона мешкала, було небагато. Вільний час проводила в соцмережах, здебільшого у групах майбутніх матерів. Там Вікторію і знайшла посередниця.

- Оксана мене знайшла в соціальній мережі Вконтакті. Вона написала мені, чи не потрібно мені щось, як для вагітної.

Ось це Оксана, мешканка Кривого Рогу. Вона зараз теж від вартою. Адже це вона познайомила німецьке подружжя з Вікторією і організувала купівлю-продаж дитини. Розповісти нам будь-які деталі оборудки пані Оксана відмовилася.

Оксана, затримана посередниця:

- Нет, спасибо, я не хочу, мне неизвесно, что случилось, я ж не оформляла никаких документов, я не знаю.

Правохоронці вже з'ясували - німецьке подружжя Келлерів заплатило посередниці тринадцять з половиною тисяч гривень. А самій матері дівчинки - 500 євро. Та Вікторія божиться, що не продавала свого дитяти. Запевняє крізь сльози: віддала іноземцям, щоб б не потрапило до дитячого будинку. Німці оплатили лише організаційні витрати.

Вікторія, затримана мати дитини:

- Оці люди, які взяли вашу донечку, вони вам якісь гроші пропонували, платили?

- Ні, ми нащот грошей зовсім не говорили. Вони привезли два подарунки моїй донечці - це дві мякі іграшки. Оплатили мені повністю дорогу, останні аналізи, перебування в пологовому, роди.

Міліціянти розглядають дві версії - Олена та Олександр Келлери мали намір удочерити крихітку Віку або ж вивозили дитя до Німеччини з метою подальшого перепродажу. Олена з двома рідними синами зараз у Львові винаймає квартиру. Олександр під арештом. Маленька Віка залишиться в Україні і найближчим часом потрапить до дитячого будинку - саме цього так боїться її рідна мати.

Вікторія, затримана мати дитини:

- Тому що я не знаю, що зараз з нею буде. Куда її відправлять.

- А якби в вас був шанс зараз її забрати собі і таки виховувати, ви б скористались ним?

- Так!

Сергій Молотов, заступник керівника ГУ МВС України у Львівській області:

- Ну вона є фігурантом по справі, тобто вона йде як співучасниця, є учасником угоди відносно своєї дитини, тому я сумніваюсь, що вона зможе цю дитину забрати собі.

Вікторїї, як і іншим учасникам цієї сумної історії, загрожує суворе покарання - до 15 років у в'язниці. Чи побачить ще колись свою донечку горе-мати - невідомо. Соціальна служба шукатиме крихітці нову родину, і інформація про нових батьків залишиться таємною назавжди.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.