Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині батьки звинувачують в смерті дитини щеплення

30 листопада 2015, 20:25
Дата ефіру/події: Понеділок, 30 листопада 20:25

Смертельна вакцина чи невідома хвороба? На Київщині помер трирічний хлопчик. Батьки малюка впевнені: їхній син загинув після щеплення проти поліомієліту, яке йому зробили у дитячому садочку. Тим часом чиновники запевняють, що зв'язку між вакцинацією та смертю Сашка немає.

- Ось так він любив гулять з цим, личко закривав.

Вона не може випустити з рук улюблену іграшку свого синочка. Її трирічний Сашко раптово помер просто посеред ночі.

Олена Тернапович, мати загиблого:

- Хка-хка- хка, крик сильний, він почав задихаться, я кричу: Сашенька, може, не туда пішло, коли дитина рве, я пальчіки, ми його потрусить. А він уже гнеться, як свічечка.

Налякана Олена разом із чоловіком робила синові й масаж серця, й штучне дихання. Але марно. Медики, які приїхали на виклик, лише констатували смерть.

Олена Тернапович, мати загиблого:

- Ця дитина, я ці глаза ніколи не забуду, як він просив остаться, помогти ему.

Батьки впевнені: їхній маленький Сашко помер від вакцини проти поліомієліту, яку йому прищепили в дитсадку на початку листопада. Олена каже - на другий день після отримання сироватки синові стало зле. І його забрали до лікарні.

Олена Тернапович, мати загиблого:

- У нас піднялась температура 39,1, дитина почала рвати! У нас сказали, что у нас гострий ентероколіт.

Та вже за п'ять днів хлопчика виписали абсолютно здоровим. А через два тижні дитина раптово померла. У висновках судмедекспертів ідеться про те, що маленького Сашка вбила вірусна інфекція.

Анатолій Рогов, керівник Управління охорони здоров'я Білоцерківської міської ради:

- Попередній діагноз наших судово-медичних експертів - це причина смерті гостра респіраторно-вірусна інфекція, і на другому місці стоїть кардіоміопатія.

Та саме цими результатами й обурене молоде подружжя. Вони втратили єдиного сина, й нині хочуть добитися правди. Олена каже, що медики підробили її підпис у документі про згоду на вакцинацію, а також результати спостереження за її сином.

- Інформована згода та оцінка стану здоров'я особи або дитини одним з батьків. Що я даю згоду, щоб йому робили цю вакціну, й подпіс. Це не мій підпис! Реакція відсутня, дитина жива. А дитини вже немає. У нас зараз на вулиці ще 11 місяць, а тут написано, що в грудні дитина жива-здорова.

У Міністерстві охорони здоров'я вже знають про цей смертельний випадок, але запевняють, що нічого спільного між вакциною проти поліомієліту та смертю трирічного Сашка немає.

Ігор Перегинець, заступник міністра охорони здоров'я України:

- Причина визначена, це гостра респіраторна вірусна інфекція, кардіоміопатія, ніякого відношення до вакцини немає. Одним з можливих, дуже рідкий, 1 на 3 мільйони, побічна реакція вакцини - це вакцинний поліомієліт, що проявляється паралічами. Час смерті дитини співпав з періодом поствакцинальним.

Поліомієліт - небезпечна інфекція, яка може зробити людину інвалідом. Вірус потрапляє в організм через органи дихання й травлення. Уражає лімфатичні вузли, там убивчі мікроби розмножуються, й зрештою прориваються у кров. А коли дістаються нервової системи, уражають спинний мозок. Температура тіла підскакує до 40, болить голова, спина, ноги, людина слабка й загальмована. Далі настає параліч. Частіше - ніг або обличчя. 

Відсьогодні в Україні розпочався другий тур додаткової вакцинації проти поліомієліту. У Міністерстві охорони здоров'я кажуть, що після спалаху захворювання на Закарпатті це - обов'язкова імунізація. У МОЗі зазначили, що щеплення зробили вже двом третинам дітей. І смертельних випадків не зафіксовано.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.