Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Кількість відпочивальників у Єгипті скоротилася вдесятеро

10 грудня 2015, 00:11
Дата ефіру/події: Четвер, 10 грудня 00:11

Туристичний дефіцит. Єгипет із неймовірною швидкісттю втрачає прибутки. Сто п'ятдесят мільйонів доларів за місяць пролетіли повз найвідоміший курорт - Шарм-ель-Шейх. Після теракту на російському літаку низка країн закрила Єгипет для своїх громадян. Зокрема, Росія, Велика Британія та Німеччина. А ось українці літають на Синай. Без перешкод. Та чи безпечно нині на єгипетських курортах? І що там зараз відбувається?

У Шарм-ель-Шейху - хай куди глянь - повсюди правохоронці. Вони стежать за порядком в урядовому кварталі. А для безпеки відпочивальників в Єгипті є окремий підрозділ туристичної поліції, який постійно супроводжує автобуси з іноземцями.

Мухамед Мухед, капітан поліції в Шарм-ель-Шейху:

- Ми працюємо у штатному режимі, охороняємо місто та наших гостей, які приїхали на відпочинок. У Шарм-ель-Шейху повсюди є камери спостереження, якщо щось станеться, ми одразу побачимо.

Ще в місті є військові блокпости. Та їх влада забороняє знімати на камеру. Утім, попри посилену охорону, туристів в Єгипті не надто багато. Бо одразу три країни - Велика Британія, Німеччина й Росія - відмовилися від поїздок.

Халід Фуда, губернатор південного Синаю:

- Це сильний удар по нашій економіці, близько одного мільярда єгипетських фунтів, тобто 150 мільйонів доларів наше місто втратило після заборони окремих країн літати до нас на відпочинок.

Посилені заходи безпеки в Шарм-ель-Шейху не лише в місті, а й на територіїї кожного готелю.

Назар Мілиневич, кореспондент:

- Кожен турист, який поселяється в готель, перше чим зайти на тереторію, спершу мають провірити сумку, і лише після цього його впустять.

Металошукачі та комп'ютери зі сканером речей - на всіх входах до готелю. Тепер це обов'язкова процедура для кожного гостя. 

Хані Зариф, керівник служби охорони готелю:

- У разі підозрілого металевого предмета спрацює сигнал, і ми з'суємо в людини, що саме вона несе у своїй валізі.

Не виняток і місцевий персонал. Їх ретельно перевіряють сек'юриті. Всі машини перевіряють правохоронці з металошукачами та службовим собакою.

Хані Зариф, керівник служби охорони готелю:

- Поліційний собака на вході одразу відчує по запаху, чи немає в автобусі бомби чи якого іншого небезпечного предмета. Ми це робимо для безпеки наших відпочивальників і гостей.

Наразі в Єгипті найбільше відпочиває українців. Щотижня в Шарм прилітає шість тисяч співвітчизників. 

Андрій Панагушин, директор туристичної компанії в Єгипті:

- Близько 60-65 тисяч прилітало кожного тижня до Шарму загалом туристів до цього кризису, то зараз тільки шість - шість з половниою тисяч, це 10 відсотків від загального потоку.

Маленький Назар із сім'єю приїхав на тиждень до Єгипту. Хлопчика не обходить, що в готелі мало людей.

Назар, турист із України:

- Мені відпочивається харашо, тільки мені погано, бо сьогодні на мене напала неудача.

- Чого?

- Та упав в грязюку.

Коли повернеться основний потік туристів до Єгипту, наразі не береться сказати ніхто - ані місцева влада, ані туроператори.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.