Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Матвійку потрібне наше милосердя

23 грудня 2015, 21:19
Дата ефіру/події: Середа, 23 грудня 21:19

Лише на людське милосердя сподіваються батьки трирічного Матвія Токтаренка. У малюка злоякісна та неоперабельна пухлина на обличчі. Єдиний шанс для хлопчика - протонна терапія. Це дуже дієва, але й дуже дорога процедура. Родина вже продала все, що могла, щоб врятувати сина. Але їм ще потрібно 23 тисячі євро, аби дитина вижила.

Він грає в м'яча і годує качки. Цей трирічний життєрадісний хлопчик - Матвій Токтаренко. В шапці і з усмішкою на обличчі малий аж ніяк не схожий на хворого. Проте з прогулянки малюк повертається не додому, як інші діти, а до лікарняної палати. Там у блідому і заплаканому хлопчикові заледве впізнаєш нещодавно радісного Матвія.

- Мама, я не хочу тут быть.

Цієї весни в маленького Матвія лікарі діагностували страшну онкологічну хворобу - саркому. Пухлина виросла на обличчі малюка за лічені тижні.

Анатолій Токтаренко, батько хлопчика:

- Начал глазик опускаться, щечка напухать, коситься ротик.

Батьки кинулися лікувати синочка. Українські медики провели хлопчикові кілька курсів хімотерапії і... розвели руками. Констатували: пухлини видалити не зможуть.

Анатолій Токтаренко, батько хлопчика:

- Мы легли в Институт рака и сделали три химии здесь пока. Мы консультировались, потому что у нас в стране таких операций не делают.

Німецькі медики взялися рятувати Матвія й пообіцяли прооперувати. Одначе, детальніше обстеживши, виявили - зробити цього неможливо. 

Анатолій Токтаренко, батько хлопчика:

- Когда сделали уже МРТ после курса химиотерапии, она уменьшилась, но она обросла нервными окончаниями и кровеносными сосудами, риск большой.

Тепер єдине, що може допомогти хлопчикові - протонна терапія. Метода нова, але дієва. Процедури під наркозом уже почали робити Матвієві. За час лікування його батьки вже витратили 80 тисяч євро! Та на завершення терапії треба ще 23 тисячі. Родина хлопчика просто не знає, де їх узяти. Кажуть, продали все, що могли. Тато й мама Матвія все життя присвятили коням. Обидва - тренери. Анатолій Токтаренко працює від ранку до ночі. Та грошей однаково бракує. 

Валентина Алексеєнко, подруга родини:

- Когда у них не было еще нужды в средствах, когда они что могли - продавали, у кого могли - просили, у кого могли - одалживали, кто мог - тот помогал, но сейчас сложный период и в семье, и в стране, я с другими активистками создала в Фейсбуке страничку, называется "Подаруй Матвію життя", там вся информация и реквизиты банковские.

Вдома на маленького Матвія чекають два коти та собака, яких хлопчик дуже любить.

- Вот Лысик, Матвейка очень скучает по нему, говорит: как там Лысик, как он, я по нему скучаю, хочу домой к Лысику.

Та найбільше на Матвійка чекає батько. Чоловік не стримує сліз, коли говорить про свого маленького хлопчика. Каже, за життя сина боротиметься до останнього. І просить усіх небайдужих допомогти й подарувати Матвієві шанс на життя.

Анатолій Токтаренко, батько хлопчика:

- Я хочу обратиться к людям, которые в состоянии хоть немножко помочь,чем кто может, потому что я не знаю, как дальше выбраться из этой ситуации, но надо все равно победить.

Номер карты: Privat 5168 7555 1816 5739 Токтаренко Анатолий.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.