Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 7 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Німеччині мігрантів навчають правилам поведінки під час карнавалу

3 лютого 2016, 23:16
Дата ефіру/події: Середа, 3 лютого 23:16

Поцілунки - це не привід для інтиму. А веселі масові розваги - не привід для безладів. У Кельні у переддень карнавалу для мігрантів проводять лікнеп! Незважаючи на заворушення з біженцями, німці вирішили не скасовувати традиційний карнавал. Він розпочинається завтра і триватиме тиждень. Однак заходи безпеки у місті - безпрецедентні.

Німеччина за день до сезону карнавалів. А відтак - за крок до можливих провокацій та безладу! Тож заходи безпеки - безпрецедентні. В той час, як тривають останні приготування, серед міґрантів проводять... лікнеп. Поцілунки - це традиційна частина карнавалу. Втім, далеко не всі біженці розуміють, що це не заклик до інтиму. Тож їм роздають листівки з правилами поведінки.

- Це нормально. Так повинно бути. Тому що є деякі люди, з поганими думками.

- Це дуже добре, тому що це безпека для нас, і для наших дітей, для всіх людей.

Карнавал означає не тільки веселі костюми, пісні і "штурм ратуші". Розслаблена атмосфера провокує п'яні витівки. Тож працівники міських служб активно роздають інфоброшури в гуртожитках та центрах для біженців.

Райнер Хамм, полісмен:

- Правила гри, які, по суті, повинні захищати жінок від сексуального насильства, раптово втратили силу. Тому біженцям потрібно дохідливо пояснити, що припустимо, а що ні.

Втім, реальність поки далека від написаних правил. У метро Мюнхена група міґрантів напав на пенсіонерів, які заступилися за жінку. Щойно поїзд прибув на станцію, викликали поліцію. Проте патрульні заявили, що нічого не можуть вдіяти. Бо в них недостатньо підстав для затримання.

А поки поліція думає, як зберегти безпеку, не перетворивши Кельн на зону проведення спецоперації, в цехах майстри додають останніх штрихів карикатурам відомих політиків. Ось це сатиричний візок - Путін, Кім Чен Ин, Асад. Серед інших тем - Анґела Меркель, яка намагається розколоти "міцні горішки", тобто розв'язати проблему біженців.  Дісталося навіть Фольксвагену, який порушив екологічні норми.

Художник:

- Дуже тяжко виділити щось найбільш улюблене. Всі вони наші діти, яких ми пестили протягом останнього півроку. І кожен об'єкт, зокрема, відображає дуже точно ситуацію в нашому місті і те, що відбувається в душі жителів Кельна.

Сатиричні фігури незабаром вишикують на вулицях Кельна. Карнавал там стартує завтра і триватиме цілий тиждень.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.