Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 8 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Вінницький рятувальник не дав загинути невдячному землеробу

20 травня 2016, 01:33
Дата ефіру/події: П’ятниця, 20 травня 01:33

Просто жахливий випадок, який закінчився дивовижним порятунком, стався на Вінничині. Селянин потрапив під власну сільськогосподарську техніку, і вона буквально пошматувала йому ногу! У страшенних муках чоловік кричав, розуміючи, що жити йому лишилося недовго. І тут сталося справжнє диво. 

Владислав працює рятувальником, та того ранку був  вихідний. Чоловік разом з дружиною порпався на подвір'ї. Як почув голосний крик.

- Дружина була біля гаража, гараж був відкритий, й почула крик. Погукала мене на допомогу, бо побачила, що перекинувся мотоблок.

Владислав побачив моторошну картину. Водій мотоблоку лежав на землі, а його ногу затисло віссю від колеса.

Владислав Коченко, рятувальник:

- Получається, йому ногу от намотало одяг на вісь колеса, на он ту металеву деталь. І розірвало ногу до кісток і до сухожилля металевою деталлю.

З ноги в селянина лилась кров, Владислав оглянув рану й зрозумів, там - розірвана артерія. Рятувальник зняв паска й затягнув його чоловікові над раною. Дружина тим часом вже викликала швидку.

Владислав Коченко, рятувальник:

- Дочекалися швидку допомогу, тут нема можливості під'їхати - то носілки принесли звідти, положили його на носілки і доставили до швидкої.

Олександр Вакулов, травматолог Тиврівської районної лікарні:

- Потрапив до нашої лікарні в стані середньої важкості з великих розмірів раною гомілки, з пошкодженням судин, сухожилків і м'язів.

Медики кажуть, якби не Владислав - чоловік би загинув. Бо рятувальник надав першу допомогу дуже професійно.

Олександр Вакулов, травматолог Тиврівської районної лікарні:

- Було накладено джгут, правильно накладено. І асептична пов'язка. Що й стабілізувало стан хворого до моменту його прибуття в лікарню.

Медики й рятувальники кажуть: під час надзвичайної ситуації важливо не впадати в паніку. А ще знати хоча б елементарні правила надання першої медичної допомоги. Ось декілька з них:

Якщо побачили кров у травмованої людини - ні в якому разі не впадати у розпач. Постраждалого не зрушувати з місця без необхідності. Якомога детальніше обстежити уражену ділянку, якщо кров тече з рани пульсуючою струєю та має алий колір - накласти джгут на протязі вище місця травми. Й перевірити пульс у місці нижче рани. Якщо кров не пульсує та має темний колір - кровотеча венозна, потрібно накласти на саму рану давлячу пов'язку. Це може бути бинт або навіть шмат ганчірки. Головне - щоб уражена ділянка була міцно й туго затягнута. Й обов'язково викликати швидку.

У держслужбі з надзвичайних ситуацій кажуть: їхній співробітник Владислав врятував вже не одне життя.

Олександр Кутовий, керівник пресслужби ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області:

- Наступного дня, коли він вже перебував на службі - він знайшов трирічного хлопчика, який загубився, й вжив заходів для того, щоб передати його батькам. Тому державна служба з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області розглядатиме його кандидатуру для подальшої участі у Всеукраїнській акції "Герой-рятувальник року".

А от сам врятований водій мотоблоку від коментарів відмовився. Та головне: навіть не подякував своєму рятівникові.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.