Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Допоможемо малюкам почути світ!

30 серпня 2016, 00:45
Дата ефіру/події: Вівторок, 30 серпня 00:45

Вони мають почути світ! Це - єдина заповітна мрія батьків з Черкас. В їхніх дітей Марійки та Сашка - вроджена глухота. Втім, шанс на повноцінне життя є. Завдяки імплантації. Та встигнути зробити операцію потрібно до 5-ти років. Інакше діти ніколи не навчаться розмовляти. Тож родина Білоусів благає українців про допомогу.

- Вона говорить: мама, папа, але це її жести, міміка.

Трирічна Марійка втирає мамі сльози і міцно обіймає. Дівчинка не чує, що говорить ненька. Але розуміє, що найрідніша людина сумує. Білоуси - звичайна сільська родина. Про те, що тут живуть особливі дітки, люди здогадуються, коли бачать, як батьки спілкуються із ними. 

- Кататися ідеш? На качелі? Іди давай.

Коли три роки тому народилася старша донька, Олександра та Олена були затьмарені щастям. Спочатку не помітили страшної проблеми. А за два місяці після появи первістка дізнались, що стануть батькам вдруге. Тож що з Марійкою, дізналися не одразу.

Олександр Білоус, батько:

- Туда до врачів в району, кажуть - пробка в ушкі, давай ушко те промивати. Раз поїхали, другий раз. Так само, ніяких цих, я поняв, шо, навєрноє, шось со слухом, шо глухонімі.

Діагноз київських спеціалістів прозвучав як вирок - двобічна хронічна сенсоневральна глухота з народження. Причому його поставили й синочку Сашку. Слухові апарати безсилі, єдиний вихід - це вживлення штучного вуха.

Віктор Писанка, головний позаштатний сурдолог МОЗ України:

- Трансформирует колебания в электрические, передает их в слуховую зону коры, где формируется слуховой образ.

Таку операцію треба зробити до 5 років, інакше діти не навчаться говорити. Марійці зараз трохи більше трьох рочків, Сашкові два. Батьки збирають гроші на дві операції. Треба майже півтора мільйони гривень. Для родини це непідйомна сума.

Олександр Білоус, батько:

- Я все можу продати. Але мені не хвате навіть на одну операцію.

Зараз малеча відвідує спеціальний садочок у райцентрі, там їх навчають мові жестів. Попри ваду слуху, діти неймовірно комунікабельні.

Олена Білоус, мати:

- Зара що в садіку понаучували, то ми показуємо, а так большинство - то ми своїми жестами, ми ж цьої не знаємо глухонімої мови, так, по своєму общаємось, і вони нас понімають, цьом показують, дають, і погладити, і курочку нажени, і собачка кусь кусає, всьо вони понімають.

Білоусам вдалось назбирати вже третину від необхідної на операції суми. Вони сподіваються, що завдяки добрим серцям українців Марійка та Сашко таки почують цей світ.

КАРТКА ПРИВАТБАНК 4149 4978 4992 9601 Білоус О.А.
Тел. 099-712-71-24 Олександр Білоус, батько.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.