Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Виявляється, переїзд у Тарасівці в день трагедії працював з похибками

18 жовтня 2010, 16:02
Дата ефіру/події: Понеділок, 18 жовтня 16:02

Нові деталі зіткнення "швидкої" й потяга на Київщині. Виявляється, переїзд у Тарасівці того дня працював із похибками - шлагбауми закривалися не своєчасно. Підтвердження - в наступному сюжеті.

Василь Кравченко, головний лікар Центральної районної лікарні Києво-Святошинського району:

- Ми не могли зрозуміти причину виїзду водія на закритий переїзд, всі його характеризують як одного з найвідповідальніших водіїв.

І знайшли виправдання. Та передали їх "Свідкові". Це відео з камер спостереження однієї з крамниць, що поряд із переїздом. Фільмується о пів на другу ночі. На кадрах добре видно: спочатку закривається основний шлагбаум. У цей час виїжджає "швидка" і мчить рейками. Перетинає першу колію. Більше перед нею закритих обмежувачів немає. Далі "УАЗика" збиває потяг. І протягує на всю свою довжину. Коли вже багатовагонник зник із кадра, тоді починає закриватися додатковий шлагбаум.

Василь Кравченко, головний лікар Центральної районної лікарні Києво-Святошинського району:

- Там видно, що швидка допомога поїхала - на один шлагбаум закритий, а другий відкритий. В жінки був гострий живіт, можливо, була необхідність операції, можливо, була загроза переривання вагітності. Шлагбаум був відкритий, можливо, тому водій і поїхав.

Ситуація з переїздом зацікавила прокуратуру Київщини. Виявляється, шлагбауми того дня працювали зі збоями. Чергова повідомляла про це лінійну станцію.

Олександр Гардецький, прокурор Київської області:

- Письмо в журналі зробила запис, що шлагбаум працює не в штатному режимі. Що додатковий шлагбаум закривається із запізненням.

Та цього не виправили. Тож нині слідчі намагаються відтворити, як все було.

Олександр Гардецький, прокурор Київської області:

- Якщо буде доказано, що додатковий шлагбаум на момент, коли "швидка" заїхала, повинен був закритий, тут у нас буде питання до працівників залізодорожного транспорту.

Нагадаємо, ще у четвер головний ДАЇвець країни запевняв: саме водій "швидкої" знехтував усіма правилами дорожнього руху.

Валерій Лозовий, керівник департаменту ДАІ МВС України:

- Яка була необхідність переїжджати перед закритим шлагбаумом, робочій сигналізації, і при тому всьому, що транспорт стояв - він об’їхав транспорт, який зупинився. Перед залізнодорожнім переїздом з одного боку, і другого боку, і поїхав по зустрічній смузі, переїжджав цей переїзд.

А представники "Укрзалізниці" запевнили: їхнє обладнання справне.

Сергій Михальчук, заступник генерального директора Укрзалізниці:

- На сьогоднішній день, ще раз повторюю, всі переїзди відповідають нормам, відповідають інструкціям, які є на сьогоднішній день, і всі переїзди забезпечують повну безпеку руху автомобільного та ж/д транспорту.

Крапку поставить слідство. Вже порушено кримінальну справу за фактом ДТП. Правоохоронці розбиратимуться, хто винен у загибелі вагітної пацієнтки та її чоловіка. В аварії вижила фельдшерка та водій швидкої, вони в реанімації.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.