Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Синові одеського депутата Дмитра Кравцю дали амністію

22 вересня 2011, 15:54
Дата ефіру/події: Четвер, 22 вересня 15:54

Резонансна розв'язка резонансної справи: одеського мажора, що два роки тому збив на смерть молодика та залишив калікою дівчину, звільнили від відповідальності. Київський районний суд Одеси припинив кримінальну справу проти Дмитра Кравця - сина депутата Одеської обласної ради. Чому вбивця опинився на волі?

Трагедія сталась у серпні 2009-го в Одесі. Іномарка, що рухалася на великій швидкості, збила компанію з трьох молодих людей, які саме зупиняли таксі. 28-річний Василь Карпенко загинув на місці, а його супутниця, 27-річна Наталя Гусєва, залишилася інвалідом. Слідство тривало майже 2 роки. На суді Дмитро Кравець, який був за кермом автівки, вперше визнав свою провину та навіть попросив вибачення.

Дмитро Кравець, амністований:

- Произошло дорожно-транспортное происшествие, в котором, естественно, есть и моя вина, но есть и вина всех остальных участников этого ДТП. Я хочу попросить прощения перед родителями потерпевших, которые пострадали в результате этого ДТП. Также хочу попросить суд о применении мне амнистии.

Після цього суддя Вадим Іванчук оголосив своє рішення: Дмитра Кравця амністували.

Володимир Іванчук, суддя Київського районного суду м. Одеси:

- Выслушав мнения участников процесса, суд приходит к выводу, что ходатайство защитника Алексеенко и подсудимого Кравца подлежат частичному удовлетворению. А именно: в части прекращения уголовного дела в отношении подсудимого Кравца на основании закона Украины об амнистии в 2011 году от 08.07 2011 года дело подлежит прекращению.

Служитель Феміди визнав наїзд на людей "ненавмисним". Саме ця обставина, а також наявність у підсудного неповнолітніх дітей стали вирішальними. Хоча суд Кравця все таки покарав, йому не повернуть його автівки "Мерседес Бенз" С класу. Такий вирок родичів постраждалих шокував.

Лариса Гусєва, мати постраждалої:

- Наверное, все-таки, третью амнистию нужно записать в Книгу Рекордов Гиннеса, потому что такого прецедента еще не было. Что мы будем дальше? Дальше, думаю, последуют Апелляционный суд, но а дальше после Апелляционного суда может быть Конституционный суд, а потом, я думаю, последует все же Европейский суд.

Василь Карпенко, батько загиблого:

- Но, в данном случае, я не понимаю: ситуация абсолютно противоположная. Ведь амнистируют рецидивиста, уголовника, 17 уголовных дел на нем. 2 амнистии и очередная. Куда мы катимся, что следующее?

Амністований коментувати вирок не побажав - від камер рятувався втечею. Постраждала сторона тепер протягом тижня може позиватися з вимогою відшкодувати моральний і матеріальний збиток. За роки слідства Дмитро Кравець не допоміг родинам збитих жодною копійкою.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Судью также нужно сажать в тюрьму за коррупцию.
Будь проклят ты, Кравец, и весь твой род до седьмого колена!. И пусть кровь твоих жертв призовет силы небесные к отмщению. Пусть не будет ни тебе , ни твом близким покоя ни днем, ни ночь.

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.