Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 21 вересня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Головний свідок"

Батьки-сутенери, або коли діти стають товаром

6 грудня 2014, 17:12
Дата ефіру/події: Субота, 6 грудня 12:00

На дітях заробляють. 50 гривень - за стільки втіхи в обіймах падчерки продавав кмітливий вітчим. Торгував тілом не лише дівчини, а й її матері - своєї дружини. Збагачуються на доньках і деякі матусі.

Так, столична мешканка півтора року водила дитину на "побачення" до педофіла. Сексуальне рабство припинилося, коли 13-річна дівчинка втекла з сексуального полону. Чому жертви терплять і приховують знущання своїх кривдників?

Ця оселя з сексуальними іграшками, білизною, дисками з порнографією стала катівнею для 13-річної дівчинки. Сюди школярку приводила її мати. Півтора року Олена за гроші тішила іноземця.

- Он просто перед моей мамой лапал меня руками, целовал в шею, я ему говорила: перестаньте, я вас ударю. 

Зі слів семикласниці, мати била її і щоразу змушувала мовчки робити все, що скаже педофіл. Ґвалтував дівчинку п'ятдесятидев'ятирічний норвежець.

- Она мне сказала: если я пересплю с этим человеком, то денег даст и так далее. Деньги он давал, каждое 25 число, сколько - не знаю, но давал маме в конверте!

Мати Олени, Земфіра, усе сказане донькою заперечує. 

Земфіра Харкомич, мати дівчинки:

- Как вы думаете, что я бы своего ребенка продавала бы? Какому-то деду, я отрицаю. Никогда б в жизни такого не делала со своим ребенком!

Про цю історію дізналися, коли після чергового знущання школярка втекла від збоченця. Й кілька місяців переховувалася.

- Я не могла понять, почему моя мама так со мной поступает, я скрывалась, потому что боялась, что она меня будет снова и бить, и заставлять это делать!

Жертви терплять знущання роками, бо залякані, відчувають сором, або, попри все, вважають батьків авторитетом, пояснюють психологи.

Вікторія Кочубей, психолог:

- Діти часто думають, що їм ніхто не повірить, що вони обманюють, в них така є ідея, що дорослим всі вірять, бо дорослі кажуть правду, а дітям не повірять.

Самі батьки свої дії часто вважають нормою. Бо самі в дитинстві зазнавали знущань, або сумління вже мовчить.

Вікторія Кочубей, психолог:

- Коли людина один раз заглушає сумління, тоді їй легше 2-й і 3-й. Це, як кажуть, як вбивця: перший раз він відчуває докори сумління, а далі - він вже переступив цю межу і він вже не відчуває. Йому здається це нормою поведінки.

Так у жовтні  Земфіра, ледь стримуючи сльози, розповідала "Свідку" історію, як донька зникла на базарі біля центрального залізничного вокзалу в Києві, просто серед білого дня.

Земфіра Харкомич, мати дівчинки:  

- Розвертаюсь, дивлюсь - син за мною стоїть, вона рядом була, поки я міряла босоножки, її уже не стало! Доченька, пожалуйста, приди домой, никто тебя не тронет, пожалуйста, приди домой.

Міліція дівчинку знайшла. Педофіла й матір затримано.

Наталія Калиновська, помічник керівника Шевченківського РУ міліції м. Києва:

- Відносно матері цієї дівчинки розпочате кримінальне провадження за статтею "звідництво", їй загрожує до 7 років, щодо чоловіка також розпочате кримінальне провадження за розбещення малолітньої дитини, йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Так заробляють на дітях не лише у столиці. На Чернігівщині вітчим торгував тілом падчерки. Ціна утіх - 50 гривень. Клієнтами були переважно таксисти. Інтимні зустрічі чоловік влаштовував у гаражі. Оргії знімав, щоб згодом продати.

Антон Милосердов, керівник відділу УМВС України в Чернігівській області:

- На протязі декількох років займався розтлінням неповнолітніх дівчат, у тому ж числі своєї падчериці, такожє використовував їх у звідності, за що отримував гроші. А останні надавали сексуальні послуги.

Багатів затриманий і на дружині. Вагітну на шостому місяці продавав клієнтам зі столиці за 300 доларів. Коли відмовлялася - карав.

Вікторія Кочубей, психолог:

- Муж і жена - одна сатана. Сімейна система так побудована, що ми відчуваємо членів родини частиною себе. Тому, якщо ми видаєм члена родини, це ніби видавати себе. Тобто, ми дуже щільно пов'язані.

Проти голови родини, його дружини та ще двох осіб розпочато 13 кримінальних проваджень. Вочевидь, найближчі 5-10 років компанія сидітиме за ґратами. Чоловіка раніше вже судили за розбещення неповнолітніх і виготовлення, збут та поширення порнографії.

Відомо також чимало випадків, коли батьки змушують жебракувати. А то й продають малюка чи підлітка. Цьогоріч в Україні розкрили два факти торгівлі дітьми, кажуть правоохоронці.

Олексій Лазаренко, керівник управління кримінальної міліції у справах дітей МВС України:

- Громадянин України, можна так сказати, продав дитину іноземним громадянам, які вивезли за кордон та передали уже іншим громадяним тієї країни, у яку вивезли.

На Закарпатті дитину продали до Росії, щоб там жебракувала.

Олексій Лазаренко, керівник управління кримінальної міліції у справах дітей МВС України:

- Громадянин з метою отримання прибутку шляхом обману, використовуючи безпорадний стан потерпілого, передав неповнолітнього громадянину РФ для подальшої експлуатації.

За такі злочини проти дітей загрожує 12-річне ув'язнення.

Тетяна Коваль, Павло Прядко, Андрій Грищенко, Олег Мацкевич

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.