Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Головний свідок"

Через материнське пияцтво страждають діти

12 вересня 2015, 15:41
Дата ефіру/події: Субота, 12 вересня 12:00

Неумисно підпалила будинок, занапастила власних дітей і скинула вину на дочку. Жахлива трагедія сталася на Черкащині. Там вщент вигоріла хата. Мати встигла витягти з вогню чотирирічну доньку. Іншу, що була ще зовсім немовлям, залишила горіти. Дівчинка загинула.

Нині горе-матір зі старшою дочкою в лікарні і каже - зайнялося саме через дитячі забавки з вогнем. Невже мати хоче перекласти свою вину на дівчинку?

Обгорілі, чорні стіни та розкидані на подвір'ї речі. Усе це нагадує про трагедію в невеличкому селі Васильків. Палала хата родини Швець. У вогні загинуло немовля. Сусіди впевнені - в усьому винна мати дитини.

Марина Радченко, сусідка:

- Вона наче курила, кажуть, шо з веранди осьо почало горіть воно, оце так. Я приїхала з роботи - тут вже пожарніки були, вони вже тушили, дитина була в хаті, вона встигла тільки старшу врятувать.

Нині жінка зі старшою донькою в лікарні. Горе-мати твердить - зайнялося через дитячі пустощі з сірниками. А врятувати крихітку Аліну просто не встигла.

Анна Швець, мати загиблої дитини:

- Я просто не змогла, я вже ногами ту виносила, ноги попекла, в мене дуже великі рани на ногах, і руки попекла, бо я її хапала, і штори погоріли, в мене хата згоріла.

Чотирирічну обпечену Христинку вже прооперували. Її стан стабільний, але тяжкий. Цією моторошною історією вже зацікавилися в міліції. Там відкрили кримінальне провадження. Стаття для матері - як вирок.

Юлія Суденко, співробітниця УМВС України а Черкаській області:

- Злісне невиконання батьками обов'язків по догляду за дитиною та проводиться розслідування, санкцією даної статті передбачено обмеження волі сроком на 2-5 або позбавлення волі на той самий срок, сім'я на даний час взята на профілактичний облік.

Поки соціальні служби та правоохоронці вирішуватимуть, що ж робити із горе-матір'ю, лікарі закликають врятувати життя 4-річній Христині. Просять мешканців Черкас здавати кров, також потрібні гроші на дорогі ліки.

Роман Похилюк, лікар Черкаської міської лікарні №1: 

- Можливо, знадобляться інші антибіотики, більш широкого спектру дії, але на даний момент справляємось з тими, з яких розпочинали. Операція з пересадки шкіри планується на наступному тижні, як тільки готові будуть рани, перша пересадка шкіри буде.

Медики сподіваються, що маленьку обпечену дівчинку українці не залишать на самоті з бідою. 

Роман Похилюк, лікар Черкаської міської лікарні №1:

- Черкащани приносят кошти на лікування дитини. Близько 3 тисяч гривень принесли, близько 10 тисяч гривень перераховано на картку. Витрачено з цих коштів близько тисячі гривень на сьогоднішній день, витрати відносно невеликі, тому що справляємось тим, що є.

Тим часом у селі говорять лише про одне - хто виховуватиме Христинку, коли вона одужає. Адже торік її мати вже ховала немовля. За неофіційною інформацією, померла дитина від страшної інтоксикації, адже була на грудному вигодовуванні у п'яної неньки.

Карта Приватбанк 5168757298331010

Похилюк Роман Геннадійович, для лікування Швець Крістіни Олегівни.

Олена Томина, Сергій Кацан

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.