Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Головний свідок"

Андрій Кузьменко - жалоба та спогади

7 лютого 2015, 14:44
Дата ефіру/події: Субота, 7 лютого 12:00

Він був рідним для всіх, навіть для тих, хто не був із ним знайомий особисто. Він любив Україну і дарував своєю творчістю тепло та надію людям. Одним із його гасел було "Міняй світ до кращого, і дбай про нього - бо в ньому живемо". Саме так він і жив.

У понеділок українців шокувала жахлива аварія, яка забрала життя відомого музиканта, лідера гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка. Він їхав до Києва з Кривого Рогу, не впорався з керуванням і вилетів на зустрічну. З 46-річним співаком прощалися тисячі людей. Вони зі сльозами на очах співали пісні Скрябіна, проводжаючи кумира в останню путь.

Його поховали 5-го лютого, у передмісті Львова на Брюховецькому цвинтарі. А напередодні тисячі людей прийшли до Преображенського храму у Львові, щоб попрощатися з Андрієм Кузьменком. Раніше вечори пам'яті фронтмена гурту "Скрябін" шанувальники провели у різних містах України. Друзі співака тільки зараз наважилися розповісти про невідомі сторінки з життя Кузьми.

Андрій Великий, товариш Андрія Кузьменка:

- Він це не показував, я не знаю, правильно чи ні, він справді був одним із найбільших волонтерів України. Най, таким, чутливішим моментом стало, це коли він прийшов в госпіталь в листопаді у Києві, побачив, що взагалі місць немає, солдати лежать в коридорах. І він тих, кого можна було, почав брати до себе додому.

За три дні до смерті лідера гурт "Скрябін" презентував нову пісню - "Кінець фільму". Її вже назвали для Андрія Кузьменка пророчою.

- А зараз вже кінець фільму, я тільки у своїх снах тебе ще раз обійму, а зараз вже підуть титри, ми так і не навчились з роками терпіти, а зараз вже кінець траси, машину у гараж, квасить...

Його життя обірвалося 2-го лютого близько сьомої ранку на 86-му кілометрі траси "Кіровоград - Запоріжжя". Музикант мчав на великогабаритній "Тойоті" до Києва. Поблизу селища Лозуватки його авто стало некерованим. Джип вилетів на зустрічну, де лобом у лоба зіткнувся з молоковозом. Потужний удар миттєво забрав життя  співака, ще двоє людей дістали травм.

Володимир Кисличенко, керівник сектору ВДАІ м. Кривий Ріг:

- Пасажирку автомобіля "Тойота" доправили до Другої міської лікарні для надання медичної допомоги. А пасажир молоковоза доставлений до Дев'ятої міської лікарні для надання медичної допомоги.

Водієві молоковоза пощастило - він уцілів.

- Я не знаю, з якою скоростю він двигався. З большой, з большой…

- Ви гальмували?

- Ніяких вопросов. Ми тільки уворачувались.

У Кривому Розі гурт "Скрябін" давав святковий концерт - колективу виповнилося чверть століття. Андрій Кузьменко майже одразу після виступу вирушив у дорогу - вже вранці на співака чекали справи у столиці. Не на камеру правоохоронці кажуть: до трагедії призвели погані погодні умови -  на Дніпропетровщині два дні не вщухала злива, й асфальт був слизьким, а також значне перевищення швидкості.

- А зараз вже кінець книжки, сюжет уже закінчився і не повториться більше…

Іван Блохін, Артур Терещенко, Олександр Самсонов

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.