Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Головний свідок"

Мирні українці гинуть від вибухів

7 лютого 2015, 14:59
Дата ефіру/події: Субота, 7 лютого 12:00

Обережно, гранати! Кілька вибухів цього тижня пролунало у різних містах України. У Дніпропетровську двоє чоловіків потрапили до лікарні через скалкові поранення. Фатально завершилось з'ясування стосунків із гранатою в руці і для львів'янина. А у Київському метрополітені жінку з боєприпасами спіймали за руку.

Пасажирку з гранатами та патронами у столичній підземці викрила вівчарка. Жінка несла боєприпаси у дорожній сумці. Дозволу на зброю не мала, від пояснень - відмовилася.  У столиці минулося без страшних наслідків. На відміну від Івано-Франківська.

Чоловік прийшов з'ясовувати стосунки з коханою з гранатою в руці. Ревнивець чекав на дружину, працівницю перинатального центру, біля запасного входу. Щойно вона вийшла з будівлі, пролунав вибух. Чоловік загинув на місці, жінка - в реанімації.

Ігор Настасяк, прокурор Івано-Франківської області:

- Зараз ми можемо сказати, що дуже ревнував свою дружину. Прийшовши сюди, стався вибух, за попередніми висновками - вибух ручної гранати.

48-річний загиблий був професійним водієм. Нещодавно повернувся зі Сходу, куди возив волонтерів. Звідки у нього зброя, активісти, що наймали водія, не знають.

Юрій Лоп'янецький, координатор Самооборони м. Івано-Франківська:

- Я знаю його з прекрасної сторони, не знаю, що сталося в його особистому житті. Я здивований, коли побачив, хто це, і, чесно кажучи, я не знаю, що його спонукало до цих дій.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею "навмисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб".

Через вибух гранати двоє чоловіків потрапили до лікарні у Дніпропетровську. Обидва дістали осколкових поранень облич та кінцівок. 45-річний власник "Хюндаю" прийшов на стоянку за машиною, поряд побачив покришку. Попросив сторожа допомогти звільнити проїзд. Рвонуло, щойно спробували посунути перешкоду.

Олексій Щербаков, керівник відділу ГУМВС у Дніпропетровській області:

- Открыто криминальное производство за статьями 15, 115, это также покушение на убийство.

У Новобогданівці вибухи боєприпасів - не новина. 10 років тому неподалік селища розривалися снаряди з армійського складу. З того часу багато небезпечних залізяк лишилося в землі. Нині чимало місцевих живуть із того, що здають на брухт залишки набоїв. Зазвичай боєприпаси розпилюють вдома, наражаючи на небезпеку себе та близьких. Черговою жертвою став батько 4-х дітей.

- Жрать охота, а робить неохота. Надо ж где-то чем-то зарабатывать. Ну, и полез туда, наверное, в военстрой. Наверно, что-то взял. Ему лет под 30. Уже ж должен сельсоветом соображать, что нельзя ж ни пилять, ни в костер кидать, нигде... Говорят: гранату нашли.

32-річного пораненого госпіталізували до райлікарні Мелітополя.

Мераб Гахарія, завідувач хірургічного відділення Центральної районної лікарні м. Мелітополя:

- Снаряд взорвался в рука у него. Поэтому: множественные осколочные проникающие ранения. Причем торакоабдоминальные так называемые, проникают и в левую, и в правую плевральную полость, и брюшную полость.

Лікарі кажуть: пацієнтові неабияк пощастило, що залишився живий.

Тетяна Коваль, Володимир Гарматюк, Сергій Вендін, Олександр Осадчий, Володимир Шпег

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.