Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Головний свідок"

Безпеку в столиці будуть підтримувати відеокамери

21 лютого 2015, 21:52
Дата ефіру/події: Субота, 21 лютого 12:00

Столичні можновладці сушать голови - як підвищити рівень безпеки. На в'їздах до Київа вже обладнали вісім блокпостів. Втім, людей для патрулювання катастрофічно не вистачає. Очікують, що "зайвими очима" стануть камери відеоспостереження.

Столичні можновладці сушать голови - як  підвищити рівень безпеки. На в'їздах до Київа вже обладнали вісім блокпостів. Втім, людей для патрулювання катастрофічно не вистачає. Очікують, що "зайвими очима" стануть камери відеоспостереження. А об'єднана система відеонагляду допоможе правоохоронцям ефективніше працювати. Тож у Києві вже цьогоріч запровадять пілотний проект. Рівнятися є на кого. У Європі кожен закапелок обладнано камерою спостереження. Випереджає усіх Лондон. У Британській столиці працює близько 2 мільйонів камер, завдяки цьому, у разі виникнення справжньої небезпеки, поліцейські опиняються в епіцентрі за лічені хвилини.

Одразу дві терористичні атаки сколихнули розмірене життя у столиці Данії минулими вихідними. Під час обстрілів культурного центру та синагоги загинуло двоє людей, кілька поліцейських дістали поранення. Зловмисника ліквідували вже наступного  дня. Блискавично вийти на слід терориста допоміг запис з камер відеоспостереження.

В України і зокрема в Києві тільки збираються створити об'єднану систему відеонагляду. Прогнозують, що вона суттєво полегшить роботу правоохоронців. До того ж, міліція зможе швидше реагувати на терористичні загрози та злочини.

Павло Пантелеєв, заступник голови КМДА:

- Зараз систему цивільного захисту міста Києва виведено до підвищеної готовності, це говорить про заходи посилення охорони стратегінчих обєктів і патрулювання. Людського ресурсу нам, звісно, не вистачає, щоб закрити усі питання безпеки, проаналізували ми стан саме відеонагляду.

Цьогоріч у столиці впровадять пілотний проект об'єднаної системи відеонагляду. Скільки камер утворять єдину мережу, говорити зарано, адже із фінансуванням сутужно. Тож розпочнуть із найпростішого.

Павло Пантелеєв, заступник голови КМДА:

- В розрізненому стані знаходиться відеонагляд. В основному це приватні системи відеонагляду, державних або комунальних немає або вони не працюють. Певні намагання відновити ситуацію або впорядкувати її були під час підготовки до Євро 2012, але вони так і лишилися незавершеними, тому є нагальна потреба до цієї теми відеонагляду повернутися - це достатньо ефективний інструмент.

Експерти з відеоспостереження наголошують - задоволення це не з дешевих. Та підвищення рівня безпеки того варте. Щоправда, розбудовувати систему відеоспостереження у мегаполісі радять з нуля.

Богдан Дьяченко, експерт з відеоспостереження:

- З'єднання камери і центру обробки даних, тобто це має бути гарний канал зв'язку. Це або локальна мережа, і ця локальна мережа в ідеалі має будуватися саме під цю задачу, тобто не використовувати те, що вже є сьогодні, це має бути мережа, побудована під цю задачу. Це має бути спеціальний центр з безперебійним живленням для тих самих камер, для центрів обробки даних, тобто самі камери - це дуже маленька складова.

Богдан близько 15 років займається системами відеонагляду. Безліч разів переконувався - скупий платить двічі, тому економити не радить. І наводить приклад Тбілісі - у столиці Грузії кожен правоохоронець має особистий відеореєстратор.

Богдан Дьяченко, експерт з відеоспостереження:

- Питання безпеки - воно завжди комплексне, тут треба починати з виховання людей і закінчувати вже технічними засобами, тобто якщо ми міняємо міліцію, то кожному новому міліціонеру треба повісити маленьку камеру, реєстратор. Тобто він відчергував і здав те, що він начергував, у пункт. Це так зроблено, наприклад, в столиці Грузії Тбілісі.

Найсучасніші камери відеоспостереження мають навіть власний інтелект. І можуть самостійно, в разі потреби, викликати правоохоронців. Однак поява подібних систем в Україні - перспектива поки що примарна.

Іван Блохін, Олександр Стратийчук, Станіслав Мелешкін

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.