Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Головний свідок"

Теракти в столиці - кому вигідно?

4 квітня 2015, 14:30
Дата ефіру/події: Субота, 4 квітня 12:00

Вибух у столиці вже назвали терактом. Прогриміло на Борщагівці, неподалік Авіаційного університету. Люди не постраждали. За попередньою версією, розірвалася бомба. За кілька годин надійшов сигнал про ще один можливий вибух. Його вдалося упередити.

Це наслідки спроби підірвати відділення одного з банків. Бахнуло уночі - тому ніхто з людей не постраждав. Хоча усі навколо прокинулися.

- Бахнуло хорошо, но я думал, со стороны Жулян где-то, а у нас двор и отголосок просто отдал, так хорошо дал. Было сильно, и муж говорит - это теракт.

Нічого підозрілого продавці кіосків не помітили.

Діна, свідок:

- Тихо-тихо, нікого взагалі, даже ну дивно, то обично люди стоять постійно, таксі, а це взагалі нікого не було, тишина і взрив.

Попередньо слідчі кажуть - біля фінустанови розірвалася бомба.

Юлія Мксташ, керівник відділу ГУ міліції у м. Києві:

- Спрацював невстановлений вибуховий пристрій, вибуховою хвилею було пошкоджено металопластикові конструкції. Вилучили фрагменти невідомих предметів, які направлені на експертизу, правоохоронці встановлюють всі обставини скоєння даного правопорушення та вживають всіх заходів щодо затримання підозрюваних.

А зранку підозрілий предмет знайшли біля іншого відділення банку - на Проспекті Перемоги.

- Смотрю - какая-то баночка серебряного цвета, баночка, не на крыльце, на парапетике стояла, ну и к ней какой-то проводочек, как фитиль, подошел ближе - еще какая-то пластиковая коробочка привязана, ну и обмотана изолентой синей. Ну я так подумал - что-то подозрительное.

Наталя Калиновська, помічник керівника Шевченківського РУ міліції м.Києва:

- За допомогою робота-сапера даний предмет було поміщено до спеціальної ємності та знешкоджено. Фрагменти, які залишились після знешкодження, будуть направлені на дослідження для того, щоб встановити, що саме було всередині.

Обидва інциденти пов'язують між собою.

Олена Гітлянська, керівник прес-центру Служби безпеки України:

- Сьогдні триває розслідування, проводяться широкі контртерористичні заходи, і однією із робочих версій, яка зараз перевіряється, є те, що це влаштували російські спецслужби для того, щоб дестабілізувати ситуацію у столиці.

Випадки класифікують як теракти.

Тетяна Коваль, Ігор Шумик, Ірина Винокурова, Андрій Мартищенко

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.