Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Головний свідок"

Зоозахисники вимагають заборони використання тварин у цирках

9 травня 2015, 14:30
Дата ефіру/події: Субота, 9 травня 12:00

Тваринам у цирку не місце - переконують столичні зоозахисники, відколи пересувні цирки встановили свої намети у Святошинському районі. На рахунку одного з шапіто - скандал із ведмедями.

Ще два роки тому під час гастролів мобільного цирку депутат Гостомельської ради сфотографував закривавлену клітку із бурим ведмедем. Тож щойно афіші шапіто з'явилися у столиці, борці за права тварин активізувалися.

Ведмеді-боксери, акробати, канатоходці, навіть ковзанярі. За цими номерами - насправді дуже жорстке дресирування. Тварин не тільки висмикнули із природного середовища й обмежили клітками, над ними часто знущаються, змушуючи виконувати показові рухи.

Світлана Грицай, представник неурядової організації адвокатів тварин України:

- Уявіть собі, щоб людина скакала через якісь вогняні кільця. Вони собі ніколи такого не дозволять... якщо їм за це добре не заплатять, але тварини у нас чомусь тільки за хліб мають скакати через якісь кільця.

Тому разом із однодумцями, щойно шапіто напнуло намети в Києві, Світлана звернулася до столичних інстанцій. На перевірку захисники тварин вирушили з екологічним інспектором.

Світлана Грицай, представник неурядової організації адвокатів тварин України:

- Їх не допустили на територія АртФлаю, сказавши, що у нас тварин немає. Хоча насправді в афіші були заявлені і анаконди, і дракони, і мавпочки, і медвідь був заявлений.

Не пустили - бо мали право, пояснюють екологи.

Ліана Берадзе, керівник відділу Державної екологічної інспекції в Києві:

- Контролюючими органами з січня 2015 року по червень 2015 року заборонено проведення перевірок суб'єктів господарювання, а також фізичних осіб-підприємців.

Ми теж навідалися до шапіта, одначе довкола не знайшли жодної афіші.

Валентина Руденко, директор цирку-шапіто:

- Це мої собачки, я з ними працюю. В таком кемпінгу живуть собачки у мене. Пішли гулять, хлопці! Всьо, все животные.

Де ж бурі червонокнижні ведмеді, через жорстоке поводження з якими і здійнявся скандал? Виявляється, їх продали за 300 доларів. Але куди й коли - керівниця шапіта не знає. Бо клишоногі були синові.

Валентина Руденко, директор цирку-шапіто:

- Медведь був 250 кг, та з ним справитися, ви шо. Це ж хижаки, і вони вже скільки років були. Син 20 років одробив до пенсії, ну даже не доробив, уже три роки не робить.

Зараз, запевняє, в програмі з тварин тільки пси. Ще є номер із пітоном, що належить найманому артистові, та голуби - теж артистки за контрактом.

Валентина Руденко, директор цирку-шапіто:

- Говорят, а у вас первое, что приходят: а какие у вас зверята для детей. Я знаю, что на Западе уже запретили с животными запретили работать, и у нас к этому идет.

Зазираємо й до сусідів - вони за кілька метрів. Керівника нема. Але є його товариш. Принаймні, так назвався чоловік.

- Я полковник міліції. Виключіть камеру, будь ласка.

Співрозмовник і про артистів знає, і про тварин, і про підпорядкування структури.

- Це як державний цирк, тіпа державного цирка, да, тільки філія, получається. То єсть при КМДА єсть таке підприємство - сім'ї та молоді. Це ми при ньом.

- То ви працівник цирку?

- Нє, в мене друзі, ну я на пенсії.

Виявляється, на пенсії власник посвідчення полковника міліції 10 років.

- Я не сказав, що я працюючий. У мене - я вам показав пенсіне посвідчення підполковника міліції.

- Ви відрекомендувалися як працівник правоохоронних органів.

- Нєт, нєт.

Навіщо чоловік узявся демонструвати посвідчення правоохоронця - не пояснив. Тварин на огородженій території досить, щоби дійти сумного висновку.

Світлана Грицай, представник неурядової організації адвокатів тварин України:

- Умови, в яких вони перебували, не відповідали сандартам, закладеним в порядку щодо утримання і розводження тварин людьми.

Незадоволені появою шапіта і мешканці довколишніх будинків.

Ігор Дунаєвський, в. о. керівника відділу благоустрою Святошинської РДА:

- Люди жалуються, що там дерева ростуть, що вони загрязняють зелену зону. В такому контексті були скарги.

Зоозахисники обіцяють не здаватися. Заборона використовувати тварин у виставах цирків-шапіто має діяти і в Україні. Від такої експлуатації вже відмовилося півсотні країн.

Тетяна Коваль, Олег Мацкевич, Юрій Нестеренко

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
В этой стране нету защиты со стороны государства, это же УКРАИНА...
Вы так вцепились в медведей!!!Защитнички,вы изымаете животных в цирке и передаёте в зоопарки,а потом шкуры этих медведей лежат под вашими грязными ногами в ваших особняках!!!Вы лучше детям-онкоболеющим помогайте!!!В цирке за животными ухаживают и любят!!!С ними гуляют,купают,кормят.Медведь довольно умное животное,которое тоже любит своего хозяина,как и хозяин его!!!!!Почему вы умалчиваете сколько невинных животных,в том числе и медведей погибло в "СТОЛИЧНОМ" Киевском зоопарке!!!!!По вине халатности сотрудников!!!!Вы об этом молчите.Раздувайте пиар компанию,что вы такие правильные и защищайте мыш и крыс,когда их санкционированно травят в столовых,Верховной Раде и т.п,НО НЕ ЗАБЫВАЙТЕ- ВЕДЬ ОНИ ТОЖЕ ЗВЕРИ( ЖИВОТНЫЕ)!!!!!Их необходимо защищать!!!!Вы у себя в особнячке на одном из этажей создайте приют для милых мышек и крысок!!!!!Покажите народу как вы их защищаете,а потом вернёмся к медведям!!!!!
Надежда 13.05.2015, 20:47 ответить
Любят? Купают? Вы издеваетесь??? Зачем пороть такую чушь? Видать сама в цирке работает...
Олег 30.03.2016, 13:47 ответить
пожалуйста запретите использование животных в цирках, это неприемлемо держать животных в клетках и издеваться над ними

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.