Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Головний свідок"

Педофіли активізувалися - як захистити дитину

20 червня 2015, 15:15
Дата ефіру/події: Субота, 20 червня 12:00

Серійного маніяка-педофіла затримали у столиці. Чоловік уже відбув покарання - на його карбі більше десятьох зґвалтованих школярок. Втім, не виправився і взявся за старе. Чим дорослий чоловік зваблював дівчаток?

Серійного маніяка-педофіла затримали у столиці. Чоловік уже відбув покарання - на його карбі більше десятьох зґвалтованих школярок. Втім, не виправився і взявся за старе.  Чим дорослий чоловік зваблював дівчаток?

Тетяна Коваль, кореспондентка:

- Сквери, парки, дитячі майданчики - усі ці місця велелюдні. Але це не гарантує, що до дівчинки ніжного віку не підійде дорослий чоловік із пропозицією стати моделлю. Для початку.

Чоловіка, який під таким приводом знайомився з неповнолітніми, затримали столичні правоохоронці. Уже не вперше. Відсидівши шість років, розбещувач повернувся до старого.  До міліції почали звертатися батьки школярок. Дівчатка розповіли, що до них чіплявся незнайомець із непристойними пропозиціями. З їхніх слів склали фоторобота чоловіка 30-32-х років, середнього зросту в окулярах.

Лариса Зуб, керівник відділу ГУ міліції у м. Києві:

- До ОВС надходили заяви розпутніх дій щодо дівчаток 7-12 років. Було кілька епізодів, і працівники КМСД спільно з оперативними службами вивчили, як ці злочини скоюються, і ми вийшли на слід педофіла.

- Ми вирішили провести експеримент. Колегу під'єднуємо до звуку. Він піде на майданчик знайомитися із дівчинкою, Софійці 8 років.

До скверу Софійка прийшла з татусем. Він не проти перевірити, наскільки довірлива донька. Андрій називається фотографом і пропонує фотосесію.

- А если я завтра подойду и мы с тобой встретимся? В школу подойду и заберу тебя.

- У нас обед.

- Вот в то врямя пообедаешь и подъеду. Это немного займет, час-полтора.

Врешті дівчинка погодилася. І втрутився тато.

- Не можна з чужими дядями спілкуватися. Ти знаєш це чи ні?

- Знаю.

Треба постійно нагадувати дітям, як поводитися в таких ситуаціях.

Лариса Зуб, керівник відділу ГУ міліції у м. Києві:

- Батькам необхідно пояснювати, що є загроза в інтернеті, зокрема дітям не можна надавати свої фотографіі стороннім людям, говорити адресу і зустрічатися. Ні в якому разі не можна давати дорослим доторкатися до якихось частин тіла, як психологи кажуть, до тих частин, де повинен бути купальник.

Тетяна Коваль, кореспондентка:

- Затриманий зі своїми жертвами знайомився у соцмережах. Пропонував взяти участь у конкурсах краси. Дівчатка вірили, йшли на зустріч.

Яніна Омельченко, психолог:

- Останнім часом збільшилася категорія тих дітей, яким бракує уваги. В чисто такому живому спілкуванні. І тому такі діти маючи дефіцит і потребу, вони швидше пристають до людини, яка таку увагу їм дає.

Тетяна Коваль, кореспондентка:

- Не тільки в інтернеті, а й у школах чоловік знайомився з підлітками. Використовував шкільні вбиральні. Тут затриманий представлявся лікарем і наказував роздягатися. Діти слухалися.

Яніна Омельченко, психолог:

- Маючи поінформованість якусь елементарну, вони б так не почали роздягатися. Тому що має бути це з відома класного керівника, тобто завжди діти мають ставити до відома тих дорослих, яких вони знають, що відбувається.

Небезпечно знайомитися з дорослими чоловіками і хлопчакам. У Вінниці перехожі заскочили збоченця на гарячому. Під мостом побачили дитину, що стояла навколішки поруч із дорослим. Люди підійшли ближче - і жахнулися. Переляканий підліток задовольняв статеву потребу чоловіка.

Едуард Мудрик, співробітник Вінницького МВ міліції:

- Поступив виклик на чергову частину, що на річці Південний Буг біля центрального мосту невідомий чоловік непристойно поводиться з дитиною. 

Правоохоронцям 15-річний розповів: на пляжі до нього підійшов незнайомець, був приязний та пропонував спиртне. Але щойно підліток вирішив йти додому, чоловік розлютився та потяг його в кущі. Щоб жертва не пручалася - кілька разів ударив у груди. Нині 38-річний збоченець у слідчому ізоляторі.

Тетяна Коваль, Олександр Храпач, Юлія Корчевська, Олег Мацкевич

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.