Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Головний свідок"

У Росії разом з батьком-вбивцею можуть засудити полісменів і соцпрацівників

8 серпня 2015, 15:59
Дата ефіру/події: Субота, 8 серпня 12:00

Холоднокровний і страшний злочин, який у вівторок поставив на вуха російський Нижній Новгород. Це навіть важко уявити: батько шести дітей порубав їх сокирою, так само вчинив і зі своєю вагітною дружиною і рідною матір'ю.

Виявилося, чоловік був психічно-неврівноважений, не раз погрожував розчленувати всю сім'ю. На лаві підсудних разом з ним можуть опинитися соцпрацівники і полісмени. Адже про те, що багатодітна родина мешкає разом з монстром, у поліцію на раз сповіщали. Чому ж ніхто не позбавив його батьківських прав і де він зараз?

53-річний батько багатодітної родини порубав сокирою чотирьох своїх синів і двох доньок. А з ними спровадив на той світ вагітну дружину Юлію. 10 днів нелюд Олег Бєлов мешкав поруч з закривавленими шматками тіл своєї сім'ї, ходив по покупки в супермаркет. Сусіди до останнього гадки не мали, що у квартирі на другому поверсі висотки у спальному районі міста коїться таке. Першими на сполох ударили працівники дитсадка.

Олена Воєводіна, слідчий СК РФ у Нижньогородській області:

- 25 июля дети перестали посещать дошкольное учреждение, о чем сегодня его сотрудниками было сообщено в правоохранительные органы. При проверке семьи по месту жительства входную дверь в квартиру никто не открыл. Соседи пояснили, что накануне видели отца семейства, который ушел в неизвестном направлении.

З місця злочину душогуб вирушив до міста Горохівця, там зарізав власну матір. А звідти подався в Ковров до будинку тещі. Валентина Іванівна могла стати наступною жертвою, але розминулася з душогубом. Коли він з ножем за пазухою їхав її убивати, жінка вже мчала до квартири, де знайшли пошматованою доньку й шістьох онуків. Валентина Іванівна, здається, ще не збагнула, яке лихо скоїв зять. На перший погляд спокійно розповідає - він психічно-хворий, тож давно благала доньку покинути його.

Валентина Зайцева, бабуся дітей:

- Вообще, как сказать - агрессивен, и последнее время она мне говорила, что один мат сплошной и ругань, и она мне сама присылала фотографии с гематомами на руке. В больнице она лежала в железнодорожной, ей голову зашивали. Обухом от топора он ей расчленил голову в 10-м году.

Під час арешту Бєлова поранили в живіт. Нині він у лікарні. Якщо виживе, сяде за грати на довічно. Розчавлена горем жінка каже - незадовго до вбивств Олег почав відвідувати якусь секту й саме через це, на її думку, вирізав усю свою сім'ю. Фанатик міг виганяти в такий спосіб диявола з рідних.

Валентина Зайцева, бабуся дітей:

- Они стали вегетарианцами, хотя когда они познакомились, был спокоен и ел мясо. Мои котлеты жареные ему очень нравились.

І теща, і сама Юля неодноразово писали скарги в поліцію. Зізнавалися - Олег лупцює дружину і дітей, погрожує вбити. Найстрашніше - він не раз казав, що розчленує їх. Тож слідчий знав про це. Але й пальцем не поворухнув, щоб страшні погрози не стали реальністю.

Валентина Зайцева, бабуся дітей:

- Я и в милицию обращалась, и все с рук сошло. У нас, оказывается, это можно. Пока не убьют. А вот убили. И народу полно.

Проти слідчого Дмитра Облівіна і 5 його колег порушили кримінальні справи. За недбальство і невиконання службових обов'язків. Покарати обіцяють і місцевих чиновників та працівників служби опіки. Олег Бєлов був на обліку в психіатричній лікарні з діагнозом шизофренія. І дружина, і теща щонайменше двічі пробували позбавити несамовитого чоловіка батьківських прав. Але соціальні служби не допомогли в цьому. 

Володимир Маркін, речник слідчого комітету Росії:

- На протяжении трех лет сотрудники администрации Нижегородского района вообще не принимали никаких мер к обращению в суд с исковым заявлением о лишении Белова родительских прав. Они вообще фактически не ставили вопрос об изоляции детей от родителей.

Антон Палеєв, представник Московської міської ради: 

- Банальная халатность и бардак. Просто неохота было этим заниматься. Считали, что само собой рассосется. Да мало ли вообще агрессивных отцов по России бьют и лишают возможности детей нормально питаться.

Навіть головний обмудсмен Росії Володимир Лукін - хай як дивно це звучить - заявив: психічні захворювання батька чи матері - не привід позбавляти їх батьківських прав, а соціальних працівників, які могли б опікуватися всіма такими проблемними родинами, в Федерації просто бракує. Отже, гарантій, що злочин Олега Бєлова ніхто не повторить - немає.

Ірина Борсук

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.