Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Головний свідок"

Як поводитися українцям, аби не стати жертвою теракту

28 лютого 2015, 18:55
Дата ефіру/події: Субота, 28 лютого 12:00

В СБУ твердять - теракти використовують, щоб ще більше дестабілізувати ситуацію. Визначають і міста, яким атаки терористів загрожують насамперед - це Запоріжжя, Одеса, Миколаїв та Київ.

Маріупіль. Підрозділ Сокіл зупиняє легковика, аби перевірити. Двоє молодиків у салоні відповідають пострілами, кидають машину й тікають. Усіх трьох правоохоронців поцілили, вони дістали поранення в голови. Та, стікаючи кров'ю, рушили злочинцям навздогін. Одного застрелили, інший таки втік. Один із соколів лікарів не дочекався - помер, двоє його колег лікуються. Дивну поведінку зловмисників пояснити просто - в салоні легковика знайшли торбу з вибухівкою, зброю й купу грошей. Пекельні машинки вже були готові до встановлення. Припускають, у місті планували теракт. Нині правоохоронці шукають утікача-терориста. Хто це - вже відомо.

В'ячеслав Аброськин, керівник ГУ МВС України в Донецькій області:

- Гриненко Игорь Николаевич, 86-го года рождения, житель города Мариуполя. Известно, что он с детских лет занимался страйтболом. Также уже на данный момент имеется оперативная информация, что он проходил подготовку в школе диверсантов в Ростовской области.

Правоохоронці запобігли вибухові і в Одесі. Уночі на порозі кав'ярні, що на першому поверсі житлового будинку, працівниця знайшла підозрілого пакета, зателефонувала 102. Мешканців одразу евакуювали, а бомбу знешкодили за допомоги спеціального робота.

Володимир Шаблієнко, керівник відділу ГУ МВС України в Одеській області:

- Дистанционно подорвали находку, тем самым разрушили целостность взрывного устройства. Взрывное устройство состояло из тротиловой шашки 200 гр, электрического детонатора, временного замедлителя, а также - самодельного взрывного наполнителя общей массой до трех килограммов. 

У міліції кажуть: повідомлення про підозрілі предмети отримують від трьох до десятьох на добу в кожному реґіоні.

Євген Мамонов, заступник керівника вибухо-технічної лабораторії Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України:

- При обнаружении подозрительного предмета в помещении он должен сообщить персоналу данного учреждения о своей находке с последующим покиданием данного учреждения.

Рятувальники наголошують - громадяни мають бути пильними і звертати увагу на дрібниці. Коробки, валізи, сумки, дипломати, дитячі іграшки - якщо поблизу цих речей нема власника, варто занепокоїтись. І в разі найменшої підозри слід викликати відповідні служби. І в жодному разі не діяти самотужки.

Андрій Бевз, керівник відділу організації піротехнічних робіт департаменту реаґування на надзвичайні ситуації ДСНС:

- В разі виявлення небезпечного або підозрілого предмета категорично забороняється переміщувати його з місця на місце та торкатися. Забороняється здійснювати на нього засоби впливу. У разі виявлення вибухонебезпечного предмета або підозрілого необхідно попередити про це оточуючих і відійти від нього тим же шляхом, яким підійшли до нього.

Безпечною вважають відстань не менше як 100 метрів.

Світлана Водолага, керівник відділу ГУ ДСНС України у Києві:

- Якщо це не виявиться якоюсь небезпечною речовиною або предметом, люди не повинні боятися, що їх оштрафують. Краще ми черговий раз впевнимось, що все таки безпечно, аніж якщо ми пройдемо мимо і ми могли б заподіяти цій біді, а вона таки станеться.

Вибухонебезпечні предмети виявляють мало не щодня. Про потенційну небезпеку почали інформувати й найменших українців. Цей урок в одній із гімназій Хмельницького - з цивільного захисту.

- Якщо воно під дном взривається, то дно приліпає до башні і розривається.

У Службі безпеки України кажуть: головна мета терористичних атак - залякати українців. Забороняти масові заходи нині не вихід, утім, це зроблять, якщо буде оголошений воєнний чи надзвичайний стан.

Іван Блохин

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.