Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Головний свідок"

Безпека в транспорті - справа не тільки водіїв, а й пасажирів

28 березня 2015, 14:19
Дата ефіру/події: Субота, 28 березня 12:00

Громадський транспорт - не завжди безпечний. Лише цього тижня трапилося дві аварії за участі маршруток. Одна з них дивом не стала смертельною. Подорожні можуть зменшити кількість ДТП із вини водіїв маршруток, переконані інспектори ДАІ. Усе, що потрібно - пильнувати, чи уважний водій на дорозі.

- Я говорю - побывал... еще раз родился.

Це Ігор про себе й усіх пасажирів маршрутки. У синцях, зі зламаним носом чоловік роздивляється місце ДТП вже при світлі. Пригадує: того вечора разом із дружиною зайшли до салону, але не проїхали і сотні метрів.

Ігор Шкуратов, постраждалий:

- Удар - и все, и автобус ушел сюда, водитель там ничего не мог сделать, выбито переднее колесо было, и все.

У маршрутку врізався Ланос. Автобус занесло й він полетів із 11-метрового мосту вниз.  

Микола Поліщук, водій маршрутки:

- Одна машина впереді, я зближаюся з одною, і цей... їх, що ззаді, він іде на обгон прямо мені в лоб. Що я пам'ятаю - бух, колесо бац, і все... Коли удар великий був, тяги повигинало і резко влєво автобус пошов.

Із місця аварії до лікарні забрали 12 пасажирів. Одну дівчину - в украй тяжкому стані. Серед ушпиталених - і водій Ланоса. Після зіткнення він намагався втекти. Але був такий п'яний, що ледь тримався на ногах.

Станіслав Заєць, інспектор ВДАІ Броварів:

- Водію 37 років, він також отримав тілесні ушкодження, був він в нетверезому стані, 2,1 проміле, на дайний час він під вартою.

У міліції розпочали кримінальне провадження, винного в аварії затримали. Йому загрожує 8-річне ув'язнення.

Микола Клименко, керівник Броварського МВ міліції:

- Його вина і вид стягнення буде залежати від того, які будуть наслідки, якщо так і залишиться, всі залишаться живі, це буде 2 частина статті 286.

До водія автобуса, що злетів із мосту, інспектори зауважень не мають. Найчастіше саме з вини інших учасників дорожнього руху громадський транспорт потрапляє в ДТП.

Сергій Компанець, керівник відділу автомобільно-технічної інспекції ДАІ в Київській області:

- Причиною ДТП є порушення правил ДР іншими учасниками ДР, тобто, не водіями автобусів.

Одначе буває й інакше. У столиці цього тижня зіткнулося дві маршрутки. Через удар постраждали пасажири обох. Допомога медиків знадобилася п'ятьом подорожнім. Що сталося, розповідає водій маршрутки, яку наздогнав колега. 

Віталій, водій Рути:

- Вдарили і всьо, більше нічого не було.

- А в вашій було багато пасажирів?

- 16 мєст. В тій маршрутці мальчик впав, в жовтій, в Богдані, років 6. Роззява сзаді їхала, і всьо.

У таких дрібних ДТП, пояснюють вартові доріг, уберегти від шпиталювання пасажирів могли би паски безпеки.

Сергій Компанець, керівник відділу автомобільно-технічної інспекції ДАІ в Київській області:

- У нас немає таких автобусів, які обладнані для кожного пасажира паском безпеки. І норма така на сьогднішній день не регламентується. Автобус повинен бути згідно технічної документації, заводом-виробником передбачені ці паски безпеки, тільки тоді ми можемо витребовувати це.

Подбати про безпечний проїзд можуть і самі пасажири. Якщо водій говорить телефоном, курить, їсть при кермі, розраховує пасажирів під час руху, порушує правила - подорожній має право зробити зауваження. Навіть більше - викликати правоохоронців.

Іван Прохоренко, заступник керівника управління, керівник відділу організації роботи дорожньо-патрульної служби ДАІ МВС України:

- Що б хотілося просити наших громадян - не боятися і все-таки давати свідчення. Заяву писати і підтверджувати це. Бо для того, щоб притягнути такого порушника-водія, треба пояснення і свідчення.

Окремої статистики щодо кількості пригод із вини водіїв саме громадського транспорту інспектори не мають. Утім, хто призвідник, постраждалим у ДТП пасажирам однаково. Головне, вважають, аби винного покарали.

Ігор Шкуратов, постраждалий:

- Хотелось бы, чтоб посадили всерьез и надолго виновника этого торжества, мало того, что пьяный, еще й убегать пытался...

Тетяна Коваль, Ігор Шумик, Ірина Винокурова, Святослав Мелешкин

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.