Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Головний свідок"

Українське інформвійсько вже на передовій

28 березня 2015, 14:55
Дата ефіру/події: Субота, 28 березня 12:00

Одеська та Харківська області залишаються найпроблемнішими в Україні за кількістю терористичних атак. На початку тижня черговий нічний вибух - цьогоріч вже 13-й - прогримів у Південній Пальмірі. Чому, крім зони АТО, найбільше лихоманить мегаполіси на півдні та сході, та як цьому протистояти?

Одеська та Харківська області залишаються найпроблемнішими в Україні за кількістю терористичних атак. На початку тижня черговий нічний вибух - цьогоріч  вже 13-й - прогримів у Південній Пальмірі. Чому, крім зони АТО, найбільше лихоманить мегаполіси на півдні та сході, та як цьому протистояти?

Цього разу вибухнуло в одеській школі йоги, що міститься на першому поверсі житлового будинку. Зруйноване приміщення належить волонтерці, втім, допомоги для воїнів АТО там не зберігали. Хвилею вибило шибки з обох боків будинку на сімох поверхах. Лише дивом ніхто не постраждав.

Алла Марченко, співробітниця ГУ МВС України в Одеській області:

- Как и в предыдущие взрывы: безоболочное устройство. Мощность: эквивалент тротила - 600-700 граммов.

Терористи цілеспрямовано розхитують становище на Харківщині та Одещині, адже за оцінками соціологів, саме в цих областях ідеї "руского міру" і досі можуть знайти своїх прихильників.

Антон Грушецький, завідувач лабораторії сприяння інформаційній безпеці України:

- Абсолютна більшість жителів всіх регіонів не підтримали приєднання Криму до Росії, втім, як ми можемо бачити в Одеській і Харківській областях, від чверті до третини більш-менш прихильно ставлять до того, що там відбулося, тобто все-таки певний потенціал людей, які захочуть вчинити щось подібне, в принципі є, і в разі докладання певних організаційних ресурсів це може вилитися в істотні проблеми.

Виховувати з громадян справжніх патріотів, інформувати про перебіг дій у зоні АТО, реформи та євроінтеґрацію, а головне - нейтралізувати вплив російської пропаґанди - це завдання Міністерства інформаційної політики. Відомство працює в Україні вже другий місяць.

Юрій Стець, міністр інформаційної політики України:

- Ми правда перестаємо захищатися і переходимо в контрнаступ, будемо діяти достатньо агресивно, і ця війна мусить перейти з нашої території, принаймні інформаційна, на територію нашого ворога. Функцією Мінінформполітики ніколи не буде пропаганда, найкраща контрпропаганда - це правда.

Понад 35 тисяч багнетів протистоять російській пропаґанді в інтернеті. Це інформаційне військо, яке підпорядковуються Мінінформполітики, і воює винятково на волонтерських засадах. Долучитися може кожен активний користувач мережі. Необхідно зареєструватися на сайті, після цього на пошту надходитимуть інструкції: фото або відеоматеріали, які рядовий кібервійська муситиме поширити на своїй сторінці в соціальній мережі.

Олександр Барабошко, блоґер, колишній радник міністра інформаційної політики України:

- Наша сильна сторона якраз у тому, що в Росії усі персонажі - вони дуті, боти, це фейки, а у нас на один поклик зібралося 35 тисяч, і це не межа.

Олександр Баробошко лише тиждень протримався в кріслі радника міністра інформаційної політики. Каже - там відбуваються правильні речі, але блоґер не звик до публічності й надто повільного темпу на початку. Разом із тим, значні перемоги інфовійсько вже відсвяткувало, адже навіть на російських федеральних телеканалах про нього згадують.

Олександр Барабошко, блоґер, колишній радник міністра інформаційної політики України:

- Замість того, щоб акцентувати увагу на якихось проблемамх України, вони дуже багато витрачають ресурсів на те, щоб боротися із цими інформаційними військами, вони намагаються досити ці сайти, вони намагаються добиратися до них, скачати цю базу, нічого у них не виходить, але вони витрачають час, ресурси в сюжетах на російських телеканалах, намагаються очернити все це.

У Росії проти України працюють не лише засоби масової інформації, а й тисячі інтернет-тролів. Їхня спеціалізація - коментарі в соціальних мережах, форумах і на сторінках новинних аґенцій. Пітерський блоґер Марат Булкхард улаштувався на роботу в схожу контору під назвою "Інтернет дослідження" задля розваги, бо сповідує проєвропейські цінності.

Марат Булкхард, блоґер:

- При выполнении нормы ты зарабатываешь 45 тысяч. А норма - это 135 комментариев за смену, которая длится 12 часов. Это современное здание, четыре этажа. Там есть еще отдел "Живого Журнала", отдел новостей, отдел, где картинки всякие делают, демотиваторы, отдел, где видео делают.

Більшість українців уже усвідомили - російська пропаґанда працює проти нашої держави. Тому й готові їй протистояти в інформпросторі.

Іван Блохин, Андрій Грищенко, Юрій Нестеренко

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Сина взяли 3-й раз до війська, пропадений спальний мишок на териториї військової частини. Син мусить вернути спальний мішок який у него украли а у мене недостатнйо коштив щоб купити новий,що у цему випадку робити? До слова ( а якщо пропаде військова установка, то я лішусь з дружиною без трусів)
Сад 04.09.2017, 15:13 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.