Напомнить пароль | Регистрация
четверг, 25 апреля 2024
Лучшие детективы мира

Видео Канал ""Головний свідок""

Педофилы активизировались - как защитить ребенка

20 июня 2015, 15:15
Дата эфира/события: суббота, 20 июня 12:00

Серийного маньяка-педофила задержали в столице. Мужчина уже отбыл наказание - на его счету более десяти изнасилованных школьниц. Впрочем, не исправился и принялся за старое. Чем взрослый мужчина соблазнял девочек?

Татьяна Коваль, корреспондент:

- Сквери, парки, дитячі майданчики - усі ці місця велелюдні. Але це не гарантує, що до дівчинки ніжного віку не підійде дорослий чоловік із пропозицією стати моделлю. Для початку.

Мужчину, который под таким предлогом знакомился с несовершеннолетними, задержали столичные правоохранители. Уже не в первый раз. Отсидев шесть лет, растлитель взялся за старое. В милицию начали обращаться родители школьниц. Девочки рассказали, что к ним приставал незнакомец с непристойными предложениями. С их слов составили фоторобот мужчины 30-32-х лет, среднего роста, в очках.

Лариса Зуб, руководитель отдела ГУ милиции в г. Киеве:

- До ОВС надходили заяви розпутніх дій щодо дівчаток 7-12 років. Було кілька епізодів, і працівники КМСД спільно з оперативними службами вивчили, як ці злочини скоюються, і ми вийшли на слід педофіла.

- Ми вирішили провести експеримент. Колегу під'єднуємо до звуку. Він піде на майданчик знайомитися із дівчинкою, Софійці 8 років.

В сквер Софийка пришла с папой. Он не против проверить, насколько доверчива дочь. Андрей называется фотографом и предлагает фотосессию.

- А если я завтра подойду и мы с тобой встретимся? В школу подойду и заберу тебя.

- У нас обед.

- Вот в то врямя пообедаешь и подъеду. Это немного займет, час-полтора.

В конце концов девочка согласилась. Но вмешался папа.

- Не можна з чужими дядями спілкуватися. Ти знаєш це чи ні?

- Знаю.

Надо постоянно напоминать детям, как вести себя в таких ситуациях.

Лариса Зуб, руководитель отдела ГУ милиции в г. Киеве:

- Батькам необхідно пояснювати, що є загроза в інтернеті, зокрема дітям не можна надавати свої фотографіі стороннім людям, говорити адресу і зустрічатися. Ні в якому разі не можна давати дорослим доторкатися до якихось частин тіла, як психологи кажуть, до тих частин, де повинен бути купальник.

Татьяна Коваль, корреспондент:

- Затриманий зі своїми жертвами знайомився у соцмережах. Пропонував взяти участь у конкурсах краси. Дівчатка вірили, йшли на зустріч.

Янина Омельченко, психолог:

- Останнім часом збільшилася категорія тих дітей, яким бракує уваги. В чисто такому живому спілкуванні. І тому такі діти маючи дефіцит і потребу, вони швидше пристають до людини, яка таку увагу їм дає.

Татьяна Коваль, корреспондент:

- Не тільки в інтернеті, а й у школах чоловік знайомився з підлітками. Використовував шкільні вбиральні. Тут затриманий представлявся лікарем і наказував роздягатися. Діти слухалися.

Янина Омельченко, психолог:

- Маючи поінформованість якусь елементарну, вони б так не почали роздягатися. Тому що має бути це з відома класного керівника, тобто завжди діти мають ставити до відома тих дорослих, яких вони знають, що відбувається.

Опасно знакомиться со взрослыми мужчинами и мальчикам. В Виннице прохожие застали извращенца с поличным. Под мостом увидели ребенка, которы стоял на коленях рядом со взрослым. Люди подошли ближе - и ужаснулись. Испуганный подросток удовлетворял половую потребность мужчины.

Эдуард Мудрик, сотрудник Винницкого ГО милиции:

- Поступив виклик на чергову частину, що на річці Південний Буг біля центрального мосту невідомий чоловік непристойно поводиться з дитиною.

Правоохранителям 15-летний рассказал: на пляже к нему подошел незнакомец, был дружелюбным и предлагал спиртное. Но как только подросток решил идти домой, мужчина разозлился и потащил его в кусты. Чтобы жертва не сопротивлялась - несколько раз ударил в грудь. Сейчас 38-летний извращенец в следственном изоляторе.

Татьяна Коваль, Александр Храпач, Юлия Корчевская, Олег Мацкевич

Комментарии
Имя
Поле обязательное для заполнения
Текст
Поле обязательное для заполнения
Защита
Вы ввели неверный защитный код

Телевидение для всей семьи

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.